Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Krađa sadnica
  • 15.03.2018. 10:00

Tvrtko Gačić: Lolo, nemoj da kradeš - dođi na kafu, pa uzmi voće

Mladom voćaru Tvrtku Gačiću već godinama lopovi kradu sadnice iz voćnjaka. Čupaju voćke stare dve godine. Ovoga puta za njih ima poruku.

Foto: Facebook/OPG Gačić
  • 3.512
  • 307
  • 2

Tvrtko Gačić је mladi voćar iz Strizivojne kod Đakova (Hrvatska), koji već pet godina muku muči sa lopovima u svom voćnjaku. U noći između ponedeljka i utorka neko je posetio njegov voćnjak i povadio sadnice kruške i jabuke. Pre nekoliko godina tako su mu ukradene i šljive. Ovoga puta je odlučio da svoju muku podeli na Fejsbuku, ali i da poruči lopovu da nema potrebe da dolazi noću,  po kiši i blatu. 

Izvadio si pastorčice, bobovac i kardinal

Mladi voćar je stoički prihvatio situaciju, a na konto svega se i našalio. Oni koji su pogledali njegov video na Fejsbuku nisu znali da li da plaču ili da se smeju.

"U Hrvatskoj ništa novo, šta bi bilo novo! Samo se javljam loli koja me noćas posetila, pa odradila samouslugu. Čisto da znaš, jer mi voćke nisu označene, izvadio si od krušaka pastorčice, to ti je divna jesenje-zimska kruška. Izvadio si jabuke bobovac, to ti je isto zimska jabuka. Izvadio si pet kardinala, to ti je kasno jesenja jabuka, deveti na deseti mesec", nabraja Tvrtko.

Drugi put dođi kući, popićemo kafu

Poručio je svom lopovu da nije stigao da mu se javi prošle godine, ono kad mu je povadio šljive, te da je to kombinacija top sorti.

"Imaš Top Taste, Top King, Top 2000, Top Gigant. Gigant je genijalna šljiva. A što si vadio godinama pre, to su isto jabuke, ne sećam se koja vrsta", kaže Tvrtko, koji osim što je uputio lopova u sorte voća koje mu je pokrao, pozvao ga je da idući put ipak postupi drugačije:

"Znam da je nezgodno doći po noći, strahovati hoće li te neko videti, neće. Ne moraš se sledeći puta sekirati. Dođi kod mene kući pa pokucaj, pa ću ti dati. Meni se ne bi mi dalo, majke mi, u tri, četiri, pet u noći da dolazim u hladno, mokro, blato... katastrofa! Ne budi lud. Dođi kući, pa uzmi voća. Reci: nemam para, kleptoman sam, ja ću ti dati. Ne moraš ni rano ustajati, dođi posle posla, kad se vratiš sa pilane ili odakle već, popićemo i kafu".

Imam i super dunje i super oskoruše

Voćar Tvrtko rezignirano je nastavio i poručio lopovu, kako kaže, čisto informativno, da preko puta tih jabuka, koje je neku noć pokrao, ima super dunje i super oskoruše:

"Dunje isto nisu označene, pa da te ne sekira. Idu tri reda leskovačke,  pa red vranjske, tri reda leskovačke pa red vranjske i opet tri reda leskovačke, čisto da znaš šta vadiš. Ovako bezveze povadiš, pa posadiš i strepiš šta će biti od voćaka."

Tvrtko Gačić sad ima mesta da posadi nove sadnice

Prva krađa Tvrtku se dogodila pre pet godina. U videu kaže da se ljutio, psovao, zvao policiju, ali da više nema volje za tim. Kaže da je morao da objavi ovu poruku na Fejsbuku, kako bi olakšao sebi. Na kraju je  zaključio da sada ne mora da brine kuda će sa svim onim sadnicama. Lola mu je,  kaže, napravio mesta. 

Celu Tvrtkovu poruku pogledajte u videu: 


Tagovi

Tvrtko Gačić Krađa sadnica Voćnjak Strizivojna


Autorka

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi baštovanka s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.