Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Otkup maline
  • 19.06.2018. 15:40

Vlada: Nedopustivo prekidati otkup maline bez najave!

Današnji sastanak između potpredsednika Vlade Republike Srbije Rasima Ljajića i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislava Nedimovića sa predstavnicima Asocijacije malinara Srbije imao je za cilj otklanjanje poremećaje koji su se pojavili u delu otkupa maline. 

Foto: Flickr / WhatsUnderTheSnow
  • 1.050
  • 69
  • 0

Današnji sastanak između potpredsednika Vlade Republike Srbije Rasima Ljajića i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislava Nedimovića sa predstavnicima Asocijacije malinara Srbije imao je za cilj otklanjanje poremećaje koji su se pojavili u delu otkupa maline

Ocenjeno je da je apsolutno nedopustivo prekidati otkup maline, bez prethodne najave proizvođačima, što je bio slučaj na nekoliko ključnih otkupnih mesta.  Kako stoji u saopštenju Ministarstva poljoprivrede, Ljajić i Nedimović su istakli da će se dosledno insistirati na sprovođenju otkupa do kraja berbe, koji je isključivo u skladu sa tržišnim pravilima, dok će za svaki drugi pokušaj važiti nulta tolerancija. 

Angažovane su sve raspoložive inspekcijske službe. U prethodnom periodu preduzeti su i dodatni koraci u cilju sprečavanja eventualnih zloupotreba prilikom uvoza maline u Republiku Srbiju. 


Izvori

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srbije


Tagovi

Branislav nedimović Rasim Ljajić Asocijacija malinara Srbije Otkup maline Hladnjače Sastanak


Autorka

Aleksandra Kekić

Više [+]

Urednik portala, diplomirani novinar i ljubitelj prirode. Omiljena izreka: Ko sme taj može, ko ne zna za strah, taj ide napred.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Na ovu egzotičnu biljku 🍍 sam naišla jednog jutra na putu do Limanske pijace. Nasmejana baka Slavica me je uverila da je moguće gajiti je u našim klimatskim uslovima. Dala mi je jedan važan savet: ''Zalivaj ga samo destilovanom vodom, vodo... Više [+]