Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Uzgoj breskvi
  • 13.05.2017. 19:30

Voćarka u penzionerskim danima

Ivanka Novaković iz Kikinde odlučila je da se posveti breskvama, nakon što je otišla u penziju. Njen rad odlikuju istinska ljubav i potpuna posvećenost.

Foto: Print Screen / YouTube
  • 1.390
  • 95
  • 0

Ivanka Novaković iz Kikinde odlučila je da se posveti breskvama, nakon što je otišla u penziju. Sa suprugom je osnovala zasad, a nakon njegove smrti nastavila je da se obrazuje i informiše. Danas ima sedam sorti, a posebno se ističe pljosnata smokvara.

"Ona je atraktivna i niko je sem mene nema na pijaci u Kikindi. One su okrugle i pljosnate, nemaju ni trunku kiseline. Izuzetna je!", ocenjuje Ivanka.

Najteže ređanje breskvi

Proizvodnja breskvi u Srbiji još uvek je izazov za voćare. Ova voćarka ne posustaje, a kaže da joj je najteže ređanje breskvi:

"Kada su veličine lešnika, proređuju se, a razmak od jedne do druge mora da bude 10 cm, ako hoćete da imate kvalitetan i krupan proizvod, koji ima prođu na pijaci".

Manje prskanja, po svaku cenu

Dodaje da redukuje prskanje i zaštitu, ali i da joj se to ponekad "obije o glavu".

"Kovrdžavost je najopasnija, pa je bitno u jesen, kada list opadne, da se uradi bakar. Sledeće prskanje je u februaru, kombinacija bakra i mineralnih ulja. Kad se bolest pojavi - tu zaštite nema. Preventivna je bitna i mora se uraditi na vreme", upozorava Ivanka.

Pogledajte priču o pravoj ljubavi prema ovom poslu:

Foto: Print Screen / YouTube


Tagovi

Ivanka Novaković Kikinda Breskve Pljosnata smokvara


Autorka

Aleksandra Kekić

Više [+]

Urednik portala, diplomirani novinar i ljubitelj prirode. Omiljena izreka: Ko sme taj može, ko ne zna za strah, taj ide napred.


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Narodnu nošnju krasi prelep ukrasni kaiš.