Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Valjevo
  • 12.07.2016. 13:00

Vrućine prepolovile rod malina u valjevskom kraju

Vrućine su uticale na rod maline u valjevskom kraju koji će ove godine biti prepolovljen u odnosu na očekivani.

  • 80
  • 2
  • 0

Rod maline u valjevskom kraju biće ove godine prepolovljen u odnosu na očekivani jer su poslednje vrućine negativno uticale na kvalitet ploda, istakli su pojedini otkupljivači.

"Rod je prepolovljen, a kvalitet je trenutno slabiji od očekivanog, pa će rolenda (malina ekstra kvaliteta) biti jedva 10%", rekao je jedan od otkupljivača i dodao da će najviše malina završiti u "pulpi" i moći da se koristi za proizvodnju sokova. Takođe, istaknuto je da će sezonu eventualno moći da spase "jesenja malina", odnosno sorte koje kasnije sazrevaju pogotovo u malinjacima na višim nadmorskim visinama.

Kilogram malina se, posle početne cene od 140 dinara, sada plaća i do 280 dinara, što takođe govori o prepolovljenom rodu, a hladnjače su poluprazne zbog toga što loš kvalitet malina ne omogućava njihovo zamrzavanje. Valjevsko malinogorje prostire se na nekoliko stotina hektara na području opština Valjevo i Osečina.

Foto:bigstockphotos.com; maxol


Izvori

beta.rs


Tagovi

Rod maline Kvalitet ploda Jesenja malina Valjevo Rolenda

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Cvetna pijaca održava se danas (5.4.) i sutra (6.4.) na platou ispred "Spens"-a u Novom Sadu. Svakog idućeg petka i subote tokom aprila ovde ćete moći da pronađete cveće, sadnice, med, opremu za hortikulturu.