Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Vremenska prognoza
  • 25.12.2018. 11:00

Neće biti snega na početku 2019. godine

Prognozira se oblačno i hladno vreme.

Foto: Pixabay / _Alicja_
  • 292
  • 18
  • 0

Očekuje nas uglavnom suvo vreme, a od 30. decembra 2018. godine do 2. januara 2019. godine prognozira se umereno do potpuno oblačno i hladnije vreme sa slabim i umerenim jutarnjim mrazem i dnevnom temperaturom malo ispod ili oko prosečnih vrednosti za ovo doba godine, uz česta prolazna naoblačenja sa kišom, susnežicom i snegom, ali uz malu količinu padavina.

Na većem delu teritorije Srbije preovladavaće normalni uslovi vlažnosti, dok će u delovima južne Srbije biti umereno vlažni uslovi.

Divljač oštećuje voćke i šumsko drveće

Svake godine u zimskom periodu, a posebno kada su jače zime sa snegom, u nedostatku druge hrane, mlade voćke u voćnjaku, zatim sadnice voćaka i šumskog drveća u rasadnicima izložene su mogućim štetama od strane zečeva, srna i ostale divljači. Zečevi najčešće glođu koru mladih voćaka i drugog drveća, već rano u jesen, nakon opadanja lišća, a naročito nakon što padne sneg i nestane druge hrane. Visoka divljač, srne, jeleni grizu mlade grančice i hrane se njima.


Izvori

Republički hidrometeorološki zavod Srbije


Tagovi

Vreme Decembar 2018 Januar 2019 Prognoza Zečevi Srne Voće


Autorka

Aleksandra Kekić

Više [+]

Urednik portala, diplomirani novinar i ljubitelj prirode. Omiljena izreka: Ko sme taj može, ko ne zna za strah, taj ide napred.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

U dvorištu Vinete Šinke, domaćice iz Knjaževca koja već par godina pravi najukusnije namaze i džemove od raznih vrsta voća, ali i cveća. Uskoro na Agroklub-u!