Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Vremenska prognoza
  • 27.11.2018. 11:00

Stiže sneg!

Prognozira se oblačno, hladno i vetrovito vreme, sa snegom.

Foto: Pixabay / RitaE
  • 179
  • 13
  • 0

Kako javljaju iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda, sutra, 28. novembra, prognozira se oblačno, hladno i vetrovito vreme, sa snegom, pri čemu će doći do formiranja snežnog pokrivača. U periodu od 29. novembra do 2. decembra biće veoma hladno sa slabim i umerenim, a ponegde i jakim, jutarnjim mrazem i dnevnom temperaturom oko ili malo iznad 0°C i uglavnom suvo, samo je ponegde moguće provejavanje slabog snega.

Od ponedeljka 3. do srede 5. decembra provlađavaće oblačno i nešto toplije vreme, povremeno sa kišom.

Na većem delu teritorije Srbije preovladavaće normalni uslovi vlažnosti, dok će u delovima centralne Srbije biti umereno vlažni uslovi.

Na usevima pšenice koji su nikli nije registrovano prisustvo simptoma bolesti, kao ni prisustvo lisnih vaši. Na nekim parcelama registrovano je
prisustvo cikada, kao i oštećenja na listovima prouzrokovanih njihovom ishranom.

U zimsko vreme treba obratiti pažnju na glodare

U zimsko vreme treba obratiti pažnju na glodare. Štetni poljski glodari pripadaju grupi ekonomski značajnih štetočina. Kod nas ekonomski
najznačajniji su poljska voluharica, hrčak i poljski miševi. Hrčak zimu provodi u zimskom snu, dok su ostali glodari aktivni tokom cele godine.
Poljska voluharica se hrani nežnim, sočnim biljnim delovima. Tokom vegetacije najviše nastanjuje lucerišta, dok zimi štete pravi na strnim
žitima. Hrani se posejanim semenom, nastavlja ishranu na izniklim biljkama, praveći na žitnim poljima prazna mesta. Poljski miševi najveće štete prave u vreme setve, jer sakupljaju seme i odnose u leglo.


Izvori

Republički hidrometeorološki zavod Srbije


Tagovi

Vreme Novembar 2018 Temperatura Sneg


Autorka

Aleksandra Kekić

Više [+]

Urednik portala, diplomirani novinar i ljubitelj prirode. Omiljena izreka: Ko sme taj može, ko ne zna za strah, taj ide napred.