Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Finansiranje u poljoprivredi
  • 25.03.2019. 14:00

Bespovratna sredstva za mlade poljoprivrednike

Konkurs za dodelu sredstava za podršku mladima u ruralnim područjima u Vojvodini ima za cilj podsticanje ostanka mladih na selu i njihov povratak iz gradova. Konkurs je otvoren do 22. aprila ove godine.

Foto: Bigstockphoto/Dan Grytsku
  • 2.955
  • 144
  • 0

Konkurs za dodelu sredstava za podršku mladima u ruralnim područjima u Vojvodini za 2019. godinu, objavio je Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo.

Predmet konkursa je podrška novim generacijama mladih poljoprivrednih proizvođača, njihovom razvoju i unapređivanju kroz podsticanje investicija u fizičku imovinu poljoprivrednih gazdinstava, prerade na gazdinstvu kao i podsticanje osnivanja malih pivara.

Cilj ovog konkursa jeste demografska obnova ruralnih područja u Vojvodini radi podsticanja ostanka mladih u ruralnim područjima odnosno njihovog povratka iz gradova.

AMA: Poziv poljoprivrednicima da učestvuju u projektu

Minimalno 500.000, maksimalno 1.500.000 dinara 

Za realizaciju Konkursa za dodelu sredstava za podršku mladima u ruralnim područjima na predviđeno je 250.000.000 dinara. Bespovratna sredstva za podršku investicija po konkursu utvrđuju se u iznosu do 90 odsto od ukupno prihvatljivih troškova investicije. Prilikom obračuna, uzima se vrednost investicije bez poreza na dodatu vrednost (PDV).

Maksimalan iznos bespovratnih sredstava po jednoj prijavi ne može biti veći od 1.500.000 dinara. Minimalan iznos bespovratnih sredstava po jednoj prijavi iznosi 500.000 dinara.

Opširnije informacije o uslovima konkursa i načinu prijave pročitajte u dokumentu koji se nalazi ispod ovog članka.

Novac je namenjen za: investicije u fizičku imovinu poljoprivrednih gazdinstava, podršku preradi na gazdinstvu i podršku malim pivarama. Podnosilac prijave može podneti samo jednu prijavu po konkursu i za jednu vrstu proizvodnje.

Pravo na podsticaje imaju osobe od 18 do 40 godina starosti 

Pravo na podsticaje za Investicije u fizičku imovinu poljoprivrednih gazdinstava ostvaruju fizička lica starija od 18 godina koja u momentu podnošenja zahteva ne smeju imati više od 40 godina, koji su upisani u Registar poljoprivrednih gazdinstava kao nosioci poljoprivrednog gazdinstva nakon 01. januara ove godine ili će se upisati u Registar poljoprivrednih gazdinstava do dana zaključenja ugovora.

Pravo na podsticaje za Podršku preradi na gazdinstavu i Podršku malim pivarama ostvaruju lica od 18 od 40 godina, koji će se kao preduzetnik ili pravno lice registrovati u Agenciji za privredne registre i kao takvi upisati u Registar poljoprivrednih gazdinstava do momenta potpisivanja ugovora.

Generacija "Ja" - nova radna snaga u poljoprivredi

Konkurs je otvoren do 22. aprila ove godine 

Prijave s potrebnom dokumentacijom dostaviti poštom na adresu: Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, Bulevar Mihajla Pupina 16, 21000 Novi Sad, s naznakom "Konkurs za dodelu sredstava za podršku mladima u ruralnim područjima na teritoriji AP Vojvodine u 2019. godini" ili dostaviti lično u Pisarnici pokrajinskih organa uprave, u zgradi Pokrajinske vlade, svakog radnog dana od 9 do 14 sati.

Dodatne informacije možete dobiti putem telefona 021/487-4430 od 10 do 13 sati. Konkurs je otvoren do 22. aprila ove godine.


Dokumenti


Tagovi

Konkurs Pokrajinska vlada Vojvodina Mladi Mladi poljoprivrednici Male pivare Prerada na gazdinstvu Podsticaji za investicije


Autorka

Slađana Aničić

Više [+]

Slađana je diplomirani profesor srpske književnosti i jezika s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je Agrokluba.