Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Sufinasiranje
  • 14.08.2019. 14:00

Bespovratna sredstva za nabavku opreme za proizvodnju vina i rakije

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo raspisao je drugi konkurs za dodelu sredstava za nabavku opreme za proizvodnju vina i rakije na teritoriji Vojvodine. Za ovaj konkurs izdvojeno je oko 15 i po miliona dinara.

Foto: Biljana Nenković
  • 2.161
  • 99
  • 0

Sredstva su namenjena za nabavku pomenute opreme za 2019. godinu, a cilj je da poljoprivrednici na svojim gazdinstvima uz ovu pomoć uspeju da povećaju prihode i da se ujedno i poveća zaposlenost ruralnog stanovništva.

Ovim konkursom sufinansiraće se: nabavka opreme za primarnu preradu grožđa, za fermentaciju za bela i crvena vina, čuvanje i negovanje vina, punjenje vina i nabavka opreme za rakiju.

Kako se boriti protiv bolesti koje napadaju vino?

Moguće podneti samo jednu prijavu

Poljoprivrednici i proizvođači vina i rakije koji žele da konkurišu mogu podneti samo jednu prijavu. Podnosilac prijave može biti preduzetnik, odnosno nosilac registrovanog komercijalnog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva, kao i pravno lice koje uključuje privredno društvo, zemljoradničku zadrugu ili složenu zadrugu. Preduzetnici ili pravna lica koja konkurišu moraju biti upisana u Registar gazdinstava i biti u aktivnom statusu.

Po ovom konkursu, lica koja podnose prijavu, mogu dobiti sredstva u visini od 50 odsto novčane vrednosti od ukupne vrednosti investicije. Po jednoj prijavi najviše mogu dobiti 100 hiljada dinara, a u obzir će ulaziti samo prijave čija investicija u novčanoj vrednosti iznosi 200 hiljada dinara ili više od toga. Investicije i kupljena oprema takođe moraju biti kupljene posle prvog januara ove godine što podnosioci zahteva moraju i da dokažu odgovarajućom dokumentacijom.

Sekretarijat neće prihvatiti prijave čije investicije nisu započete pre nulte kontrole koja podrazumeva utvrđivanje zatečenog činjeničnog stanja na terenu. Sekretarijat takođe ima pravo da naloži Poljoprivrednoj stručnoj i savetodavnoj službi AP Vojvodine da utvrdi to činjenično stanje na terenu.

Lica koja podnesu prijavu za dodelu ovih sredstava moraju da imaju objekat koji je izgrađen od čvrstog materijala čiji su oni vlasnici ili su ga zakupili za najmanje pet godina od trenutka kad podnesu prijavu za ovaj konkurs. Objekat treba da bude upisan u Katastar nepokretnosti i da ima prostoriju koja može da se prilagodi za proizvodnju vina i rakije. Proizvodnja koju imaju mora biti na najmanje 0,5 hektara vinograda.

Tekst konkursa, obrazac prijave i pravilnik nalaze se ispod članka

Konkurs traje do 9. septembra

Konkurs je otvoren do 9. septembra uključujući i taj datum, a podnosioci prijava koji ostvare pravo na sredstva po ovom konkursu mogu ih dobiti tek nakon što urade montažu opreme i dostave Sekretarijatu potrebnu dokumentaciju.

Prijave sa naznakom "Drugi konkurs za dodelu sredstava za sufinansiranje investicija u nabavku opreme za proizvodnju vina i rakije na teritoriji AP Vojvodine u 2019. godini" se dostavljaju na adresu Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, Bulevar Mihajla Pupina 16, 21000 Novi Sad. Prijave se mogu podneti i lično u Pisarnici pokrajinskih organa uprave u zgradi Pokrajinske vlade svakog radnog dana od 9 do 14 sati.

Vino: Zašto treba voditi računa o godini berbe?

Podnosioci prijava mogu dobiti sve potrebne informacije i pozivanjem na broj telefona 021456267, a to mogu da učine od 10 do 13 sati. Dokumentaciju potrebnu za konkurisanje, u koju ulaze tekst konkursa, obrazac prijave i pravilnik, moguće je preuzeti sa internet adrese www.psp.vojvodina.gov.rs.


Dokumenti


Izvori

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo


Tagovi

Vino Rakija Sufinansiranje Poljoprivrednici Gazdinstva Konkurs


Autorka

Andrijana Glišić

Više [+]

Strast prema saznavanju odvela ju je u novinarstvo, ljubav prema novim tehnologijama u digitalne medije, a u agrarne nauke ušla je sasvim spontano. Smatra da je poljoprivreda u korenima svakog čoveka na planeti.