Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Agrobiznis centar
  • 01.04.2020. 10:00
  • Zapadnobački okrug, Vojvodina, Sombor

Dodeljeno pet miliona dinara somborskim poljoprivrednicima

Ispostavilo se da je ova 'mala' direktna finansijska podrška korisnicima, odnosno poljoprivredi, velika pomoć za prevazilaženje određenih problema, rekao je Karlo Puškarica, direktor Agrobiznis centra.

Foto: Julijana El Omari
  • 218
  • 10
  • 0

Agrobiznis centar za ruralni razvoj i razvoj poljoprivredne proizvodnje dodelio je pet miliona dinara bespovratnih sredstava somborskim poljoprivrednicima, objavljeno je na sajtu centra.

Somborska kaporka odlična za proizvodnju jaja i mesa na tradicionalan način

"Dodelili smo dvadeset pet ugovora po ovom pozivu, odnosno pet miliona dinara, u saradnji sa Gradom Somborom i Kabinetom za demografiju i populacionu politiku Vlade Republike Srbije. Ispostavilo se da je ova 'mala' direktna finansijska podrška korisnicima, odnosno poljoprivredi, velika pomoć za prevazilaženje određenih problema", rekao je Karlo Puškarica, direktor Agrobiznis centra.

Nagrađene revolucionarne ideje

Poziv i kriterijumi su formirani tako da su se tražile aplikacije koje predstavljaju početak poslovanja ili oni koji već imaju razvijenu proizvodnju, ali imaju određene revolucionarne ideje. Ideje koje predstavljaju novi stepenik u proizvodnji.

Zahvaljeno je Gradskoj upravi Sombora, koja je prepoznala misiju Agrobiznis centra i koja se u procesu dodele dala maksimalno, kako prilikom selekcije, tako i prilikom opredeljivanja sredstava.

U sladu sa merama predostrožnosti

Sama procedura potpisivanja i dodele bila je skromna, u skladu sa vanrednim stanjem u zemlji. Korisnici su pre svega zamoljeni da u prostoriju dolaze jedan po jedan, držeći se zaštitnih mera koje su propisane od strane Vlade Republike Srbije, kako bi svi ostali bezbedni i zdravi.

Povezanost nauke i poljoprivrede u Srbiji mora biti veća

Agrobiznis centar će, u skladu sa situacijom koja je u našoj zemlji, u saradnji sa lokalnim samoupravama širom zemlje u budućnosti organizovati još nekoliko poziva nalik ovom. Ideja je da se do kraja godine podeli preko 15 miliona dinara, kao i da se pokrenu značajna istraživanja u oblasti poljoprivrede i ekonomskog razvoja, prenosi se na sajtu.


Tagovi

Agrobiznis centar Ruralni razvoj Sombor Poljoprivredna proizvodnja Karlo Puškarica Aplikacije Bespovratna sredstva


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...