• Subvencije
  • 06.03.2020. 12:00
  • Beograd

Grad Beograd subvencioniše razvoj stočarstva, biljne proizvodnje i nabavku traktora

Maksimalni iznos podsticajnih sredstava za nabavku traktora ne može biti veći od milion dinara po korisniku, a za nabavku jedne ili više različitih poljoprivrednih priključnih mašina, sredstava ne mogu iznositi više od 400 hiljada dinara po korisniku.

Foto: Pixabay/andreas160578
  • 306
  • 15
  • 0

Sekretarijat za privredu grada Beograda na svom zvaničnom sajtu objavio je javne pozive za dostavljanje prijava za dodelu podsticajnih sredstava u nekoliko poljoprivrednih oblasti za 2020. godinu. Reč je o nabavci novih traktora ili poljoprivredne mehanizacije, kao i o sredstvima u oblasti pčelarstva, stočarstva, voćarstva i povrtarstva.

U 2020. godini s novim traktorom: Poljoprivrednicima i do 800.000 dinara

Nabavka traktora i ostale mehanizacije

Za nabavku traktora i ostale poljoprivredne mehanizacije opredeljena su bespovratna finansijska sredstva u iznosu od 130 miliona dinara.

Maksimalni iznos podsticajnih sredstava za nabavku traktora ne može biti veći od milion dinara po korisniku, a za nabavku jedne ili više različitih poljoprivrednih priključnih mašina, sredstava ne mogu iznositi više od 400 hiljada dinara po korisniku.

Subvencije za stočarstvo i nabavku opreme u pčelarstvu

Što se tiče pčelarstva, maksimalni iznos podsticajnih sredstava za nabavku nove opreme za pčelarstvo ne može biti veći od 150 hiljada dinara po korisniku, a ukupna sredstva iznose 40.000.000 dinara.

Zadovoljne krave - više kvalitetnog mleka!

Podsticajna sredstva u oblasti stočarstva namenjena su za nabavku domaćih ili uvoznih kvalitetnih steonih junica holštajn-frizijske rase ili simentalske rase, priplodnih ovaca, priplodnih koza, muzilice i mešalice za pripremu stočne hrane, a opredeljeno je 20 miliona dinara. Maksimalni iznos sredstava u ovoj oblasti ne može biti veći od 220 hiljada dinara po korisniku.

Sredstva za opremu u voćarstvu i povrtarstvu

Na sajtu Grada Beograda, navodi se i da ukupna bespovratna finansijska sredstva namenjena za nabavku i postavljanje opreme u oblasti voćarstva i povrtarstva iznose 50 miliona dinara. Pravo na dodelu prethodno navedenih podsticajnih sredstava može ostvariti fizičko lice - nosilac registrovanog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva, a rok za podnošenje prijava je 3. april.

Sve dodatne informacije možete saznati putem brojeva telefona 011/715-7831, 011/715-7399, 011/715-7398, kao i na zvaničnom sajtu Grada Beograda, u rubrici Gradski oglasi, konkursi i tenderi.


Tagovi

Grad Beograd Subvencije Nabavka opreme Oprema za pčelarstvo Subvencije u stočarstvu Subvencije u voćarstvu i povrtarstvu


Autorka

Julijana El Omari

Julijana El Omari je diplomirani novinar, a svoju specijalnost pronašla je u agro novinarstvu. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...