Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • IPARD
  • 14.12.2023. 12:00

Kad će da bude raspisan prvi javni poziv IPARD III programa?

Upućen je zahtev Evropskoj komisiji za odobravanje reakreditacije već postojećih mera za IPARD III programski period.

Foto: Đorđe Lalić
  • 161
  • 16
  • 0

Direktorka Uprave za agrarna plaćanja Sanja Danilović izjavila je posle druge sednice IPARD odbora za praćenje, da je u okviru IPARD II programa ostvarena visoka stopa odobravanja projekata, i da je do sada kroz ovaj program podsticaja, poljoprivrednicima isplaćeno 30 miliona evra, piše Tanjug.

"U ovom trenutku u IPARD dva programu imamo veoma visoku stopu odobravanja projekata, koji je u ovom trenutku 95 odsto od ukupno raspoloživog budžeta. Naš fokus u ovoj godini bio je na isplati sredstava, i do sada je isplaćeno ukupno oko 30 miliona evra, a do kraja godine očekujemo da isplatimo još pet miliona evra", rekla je Danilovićeva za ovu agenciju.

Još malo

Kako dalje piše Glas zapadne Srbije, upućen je zahtev Evropskoj komisiji za odobravanje reakreditacije već postojećih mera za IPARD III programski period.

"Mi smo uputili za  jedan, tri, sedam i devet, i dobili smo pozitivan odgovor i uveliko radimo na pripremi prvog javnog poziva koji planiramo da raspišemo već u januaru 2024. godine", rekla je Danilovićeva.

Podsetimo, poslednja informacija koja je navodno kočila raspisivanje prvog javnog poziva trećeg programa Evropskog fonda bio je slučaj u Banjskoj na Kosovu i Metohiji.

IPARD III sredstva biće stopirana zbog Banjske za naše poljoprivrednike?

Evropska komisija i Savet EU pozvala je da se preduzmu mere protiv Vlade Srbije ako istrage otkriju da je naša država direktno umešana u teroristički napad, ili ako srpske vlasti nisu voljne da u potpunosti sarađuju. U tom kontekstu se poziva Evropska komisija da zamrzne sredstva koja su Srbiji obezbeđena u okviru Instrumenta za pretpristupnu pomoć, a da se radi o IPARD III programu, potvrđuje se u rezoluciju o Kosovu i Srbiji na sajtu Evropskog parlamenta.


Tagovi

IPARD III Sanja Danilović Javni poziv Raspisivanje konkursa Januar 2024.


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...