Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Mali proizvođači
  • 09.02.2017. 16:00

Kikinđani nezadovoljni podsticajima

Manji poljoprivrednici iz Kikinde nisu zadovoljni najavljenim podsticajima, odnosno smatraju da su izuzeti i da će zbog toga imati manju proizvodnju. Zadovoljni su jedino pčelari.

Foto: WerbeFabrik / Pixabay
  • 1.417
  • 154
  • 0

Manji poljoprivrednici iz Kikinde nisu zadovoljni najavljenim podsticajima, odnosno smatraju da su izuzeti i da će zbog toga imati manju proizvodnju. Prema Uredbi, ratari bi trebalo da dobiju 2.000 dinara po hektaru i isti toliki iznos za đubrivo.

"Mi ne ispunjavamo uslove, jer nismo voćari ni povrtari. Da bi imao korist od ovih subvencija treba da radiš na većim posedima. Meni nisu potrebne prskalice i skladišta", kaže za RTV Janoš Tot, poljoprivrednik iz Kikinde.

Gašenje stočarske proizvodnje

Svinjari će dobiti 10.000 dinara, umesto 7.000, ali će biti finansirana muška grla. Severnobanatski stočari, koji odgajaju tovljenike, smatraju da je svinjarstvo zbog niskih otkupnih cena u velikom problemu i da je to razlog gašenja proizvodnje.

"Kada saberemo ulaganja, ostaje nam 1.350 dinara na tovljenika od 110 kilograma. To je po mom mišljenju neodrživo", kaže Dragomir Babić iz Kikinde.

Zadovoljni samo pčelari

Veće subvencije imaće pčelari, koji će po košnici dobijati 720 dinara. Mile Keča, pčelar iz Kikinde, smatra da će to biti dovoljno za lečenje od varoe i krpelja.

Foto: WerbeFabrik / Pixabay


Izvori

RTV


Tagovi

Subvencije Uredba Kikinda


Autorka

Aleksandra Kekić

Više [+]

Urednik portala, diplomirani novinar i ljubitelj prirode. Omiljena izreka: Ko sme taj može, ko ne zna za strah, taj ide napred.