Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Suncokret
  • 07.10.2022. 09:00

Objavljen Javni poziv: Proizvođači suncokreta zahteve za pomoć šalju od 14. oktobra

Finansijska podrška isplaćuje se podnosiocu zahteva do utroška sredstava obezbeđenih za sprovođenje Uredbe, navodi se u Javnom pozivu.

Foto: Martina Pavlović
  • 831
  • 115
  • 0

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Uprava za agrarna plaćanja raspisala je Javni poziv za podnošenje zahteva za ostvarivanje prava na finansijsku podršku poljoprivrednim proizvođačima suncokreta roda 2022. godine.

Zahtev za ostvarivanje prava na finansijsku podršku poljoprivrednim proizvođačima suncokreta roda 2022. godine po ovom Javnom pozivu, podnosi se od 14. oktobra do 14. novembra 2022. godine, zaključno, neposredno preko Pisarnice republičkih organa uprave u Beogradu, ulica Nemanjina broj 22-26, ili poštom na adresu: Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede - Uprava za agrarna plaćanja, Bulevar kralja Aleksandra br. 84, 11000 Beograd.

Finansijska podrška isplaćuje se podnosiocu zahteva do utroška sredstava obezbeđenih za sprovođenje Uredbe, navodi se u Javnom pozivu.

Šta je sadržaj Uredbi koje se odnose na proizvođače suncokreta?

Podsetimo, krajem avgusta usvojene su uredbe koje se tiču pomoći proizvođačima suncokreta. Finansijska podrška utvrđuje se u iznosu do 7,8 dinara po kilogramu isporučene/prodate količine roda 2022. godine pravnom licu ili preduzetniku koji se bavi preradom, skladištenjem odnosno izvozom suncokreta, a najviše za 200 tona. Pravo na finansijsku podršku poljoprivredni proizvođač ostvaruje podnošenjem zahteva u skladu sa javnim pozivom koji raspisuje Uprava. 

Tekst poziva sa propratnim zahtevom možete preuzeti u dokumentu ispod teksta.


Povezana biljna vrsta

Suncokret

Suncokret

Sinonim: - | Engleski naziv: Sunflower | Latinski naziv: Helianthus annuus L.

Suncokret potiče iz Amerike (Meksiko, Peru). Najpre je uzgajan kao ukrasna biljka, seme je korišteno za ishranu ptica, a ljudi su jeli jezgro iz semena. 1840. godine je prvi put... Više [+]

Dokumenti


Tagovi

Suncokret Proizvođači suncokreta Finansijska podrška Podnošenje zahteva Javni poziv


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Dan kod dede na farmi i igranje sa telićima. :)