Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • IPARD
  • 20.02.2024. 10:30

Objavljen Pravilnik za Meru 1 u okviru IPARD III programa

Ovim pravilnikom bliže se propisuju lica koja ostvaruju pravo na ove podsticaje za investicije u fizičku imovinu poljoprivrednih gazdinstava za Republiku Srbiju za period 2021 - 2027. godine.

Foto: Depositphoto/amedeoemaja
  • 129
  • 8
  • 0

Ministarstvo poljoprivrede objavilo je Pravilnik o IPARD podsticajima za investicije u fizičku imovinu poljoprivrednih gazdinstava (Mera 1) u okviru IPARD III programa.

Ovim pravilnikom bliže se propisuju lica koja ostvaruju pravo na ove podsticaje za investicije u fizičku imovinu poljoprivrednih gazdinstava za Republiku Srbiju za period 2021 - 2027. godine.

Javni poziv sadrži podatke o: investicijama za koje se raspisuje poziv u skladu sa ovim pravilnikom, roku za podnošenje zahteva za odobravanje projekta, visini raspoloživih sredstva za raspisani poziv, obrascima zahteva za odobravanje projekta i odobravanje konačne isplate IPARD podsticaja i dokumentaciji koja se prilaže uz obrasce zahteva, kao i druge podatke potrebne za sprovođenje konkretnog poziva.

Pravilnik za Meru 1 možete pročitati u dokumentu ispod teksta

Po jednom zahtevu, bez obzira na ukupnu vrednost predmetne investicije, korisnik može da ostvari pravo na IPARD podsticaje u minimalnom nominalnom iznosu od 20.000 evra i maksimalnom nominalnom iznosu od 1.000.000 evra. U periodu sprovođenja IPARD III programa, korisnik može da ostvari pravo na IPARD podsticaje u skladu sa ovim pravilnikom u ukupnom maksimalnom nominalnom iznosu od 2.000.000 evra, istaknuto je u Pravilniku.

Kako doći do IPARD 3 bespovratnih sredstava bez mnogo muke?

Kako smo ranije pisali, u okviru ove mere najveće interesovanje vlada za izgradnjom podnih skladišta, silosa, hladnjača, izgradnjom i opremanjem novih stočarskih farmi, izgradnjom objekata za smeštaj stajnjaka. Pored novih, poljoprivrednici se interesuju i za adaptaciju i rekonstrukciju već postojećih poljoprivrednih objekata. Takođe, veliko interesovanje vlada i za investicije u obnovljive izvore energije, odnosno nabavku solarnih panela.


Dokumenti


Tagovi

IPARD III IPARD 3 Mera 1 Ministarstvo poljoprivrede Maksimalni iznos Uslovi Pravilnik


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...