Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Konkurs
  • 27.02.2021. 08:00

Od marta konkurs za pčelare: Od 15.000 do 50.000 evra na raspolaganju

Na ovaj način može doći do značajne podrške od 15.000 evra do čak 50.000 evra za poljoprivredna gazdinstva, a za prerađivačke kapacitete i do 400.000 evra, navodi se preciznije na sajtu SPOS-a.

Foto: Bigstock/AlterPhoto
  • 673
  • 80
  • 0

Očekuje se da će i pčelari od marta moći da konkurišu za podršku pčelarstvu, u okviru novog programa Ministarstva poljoprivrede za podršku poljoprivredi, koji će podeliti 38 miliona dolara, tako što će pčelari odmah uložiti samo 10 odsto sopstvenih sredstava, 50 odsto će dobiti bespovratno, a za 40 odsto dobiće povoljni kredit, piše SPOS.

"Iako se još uvek sve priprema, neke osnovne stvari se znaju već sada, a najvažnija je da se na ovaj način može doći do značajne podrške od 15.000 evra (12.500 evra + PDV, mada je ova cifra trenutno na 25.000 evra, ali je poslat zahtev Svetskoj banci da odobri smanjenje na 15.000 i svi očekuju da to bude odobreno) do čak 50.000 evra (41.666 evra + PDV) za poljoprivredna gazdinstva, a za prerađivačke kapacitete i do 400.000 evra", navodi se preciznije na sajtu SPOS-a. 

Predlozi za subvencionisanje pčelarske opreme do 10. februara

Podsetimo, početkom meseca, pčelari ovog saveza mogli su da pošalju svoje predloge spiska opreme za koju mogu da konkurišu, a dogovorena je i mogućnost konkurisanja za gradnju ili adaptaciju (građevinske radove) objekata, za pčelarske prostorije u domaćinstvu...

"Što se tiče spiska opreme, ministar poljoprivrede Branislav Nedimović i koordinator SCAP projekta Radivoj Nadlački, prihvatili su apsolutno sve predloge koje su pčelari poslali preko SPOS-a, te je spisak značajno proširen u odnosu na spisak koji važi za nacionalne mere podrške", javljeno je iz ovog saveza.


Izvori

SPOS


Tagovi

Oprema u pčelarstvu SPOS Konkurs Subvencije Adaptacija objekta


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...