Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Konkursi
  • 25.01.2020. 14:00

Pčelarima u Vojvodini 25 miliona dinara

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo raspisao je konkurs za dodelu novca pčelarima u Vojvodini. Predviđeno je 25 miliona dinara.

Foto: Depositphotos/DarioSz
  • 813
  • 38
  • 0

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo raspisao je konkurs za dodelu sredstava za sufinansiranje investicija u pčelarstvo u Vojvodini za 2020. godinu. Cilj konkursa je unapređivanje pčelarske proizvodnje i proizvodnje meda u Vojvodini.

Predviđeno je 25.000.000 dinara. Bespovratna sredstva za podršku investicija po ovom konkursu utvrđuju se u iznosu do 50% od ukupno prihvatljivih troškova investicije.

Za podnosioce prijava: fizička lica, preduzetnike i pravna lica, čije je gazdinstvo registrovano na području sa otežanim uslovima rada u poljoprivredi, žene i mlađi od 40 godina bespovratna sredstva za podršku investicija po ovom konkursu utvrđuju se u iznosu do 60% od prihvatljivih troškova investicije. Prilikom obračuna, uzima se vrednost investicije bez poreza na dodatu vrednost (PDV).

Tekst konkursa, pravilnik, obrazac prijave, izveštaj o namenskom utrošku sredstava i zahtev za isplatu nalaze se ispod teksta

Maksimalno poljoprivrednici mogu dobiti 300.000 dinara 

Maksimalan iznos bespovratnih sredstava po jednoj prijavi ne može biti veći od 300.000 dinara, a minimalan 50.000.

Bespovratna sredstva koja se dodeljuju po konkursu namenjena su za:

  1. nabavku novih pčelinjih društava
  2. nabavku opreme za pčelarstvo: košnice i kontejneri
  3. nabavku opreme i uređaja za preradu pčelinjih proizvoda: topionici za vosak (parni, sunčani, električni),- posude za prečišćavanje voska, sterilizator voska i posude za sterilizaciju voska, kalupi za izradu satnih i matičnih osnova, dekristalizatori meda, pasterizatori za med, refratkometri, separatori meda, voska i matične mleči. Zatim, pumpe za med, sušionici za polen, mlinovi za polen, oprema i uređaji za sušenje polena, elektronske vage i prateća oprema, agregati, pumpe razne (centrifugalne, zupčaste, monopumpe za guste mase), filteri, odvajači vazduha (deaeratori), suvi i vazdušni prečistač, oprema i uređaji za odvajanje, sečenje, ljuštenje, mlevenje i pasiranje dodataka pčelinjim proizvodima, uređaji za koncentrisanje (uparivači razni, sa pripadajućom opremom, uređaji za reverznu osmozu i kriokoncentrisanje), uređaji za punjenje i doziranje naliva sa pripadajućom opremom, uređaji za odmeravanje i doziranje komponenti sa pripadajućom opremom.
  4. nabavka opreme i uređaja za pakovanje i skladištenje pčelinjih proizvoda: duplikatori za med, sa ili bez mešača, električne pumpe i punilice za med, prohromska ambalaža za skladištenje pčelinjih proizvoda, plastična ambalaža za skladištenje pčelinjih proizvoda, automatski sto za pakovanje pčelinjih proizvoda, dozator za med, homogenizator, mešalica, oprema za skladištenje dodataka u med (polen, propolis, matičnamleč, suvo voće, orašasti plodovi i dr.). Zatim, vage, uređaji za pakovanje sa pripadajućom opremom, mašine za pakovanje transportnog (zbirnog) pakovanja i mašine za paletiziranje - paletizer uređaji za pranje ambalaže razne, sa pripadajućom opremom, oprema za detekciju fizičkih i mehaničkih nečistoća - "X-ray" detektori, uređaji za zatvaranje ambalaže, ručni i automatski, sa odgovarajućom opremom, uređaji za etiketiranje, razni, uređaji za pripremu tehnološke i tehničke vode.

Pravo na podsticaje ostvaruju lica koja su upisana u Registar poljoprivrednih gazdinstava i nalaze se u aktivnom statusu, i to:

  1. fizičko lice
  • nosilac registrovanog komercijalnog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva,
  • preduzetnik nosilac registrovanog komercijalnog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva.

      2. pravno lice:

  • privredno društvo nosilac registrovanog komercijalnog poljoprivrednog gazdinstva,
  • zemljoradnička zadruga nosilac registrovanog komercijalnog poljoprivrednog gazdinstva,
  • složena zadruga nosilac registrovanog komercijalnog poljoprivrednog gazdinstva.

Pčelarima od Pokrajine 15 miliona dinara

Prijave moguće dostaviti poštom ili lično na pisarnici 

Prijave s potrebnom dokumentacijom dostaviti poštom na adresu: Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, Bulevar Mihajla Pupina 16, 21000 Novi Sad, sa naznakom "Konkurs za dodelu sredstava za sufinansiranje investicija pčelarstvo na teritoriji AP Vojvodine u 2020. godini", ili lično na pisarnici pokrajinskih organa uprave u zgradi Pokrajinske vlade, svakog radnog dana od 9 do 14 sati. Dodatne informacije možete dobiti putem telefona 021/487-4186 od 10 do 14 sati.

Tekst konkursa, pravilnik, obrazac prijave, izveštaj o namenskom utrošku sredstava i zahtev za isplatu mogu se preuzeti sa internet adrese: www.psp.vojvodina.gov.rs.


Povezana stočna vrsta

Pčelarstvo

Pčelarstvo

Pčelarstvo je specifična grana ljudske delatnosti te su interes i ljubav prema pčelama rašireni u svim dobnim i obrazovnim slojevima društva. Mesta obitavanja pčela su veliki... Više [+]

Dokumenti


Izvori

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo


Tagovi

Konkurs Finansiranje Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu Sufinansiranje Pčelarenje Pčelari Pčelarstvo Med Oprema za med


Autorka

Slađana Aničić

Više [+]

Slađana je diplomirani profesor srpske književnosti i jezika s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je Agrokluba.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Srećan vam Dan svete Julijana! :D Danas je običaj da se čovek dobro najede, a ko je sklon alkoholu, i dobro napije :D