Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Subvencije
  • 18.05.2020. 10:30
  • Zlatiborski okrug, Užice

Poljoprivrednicima Užica raspoloživo 30 miliona dinara

Zamenik gradonačelnika Užica Ivan Stanisavljević rekao je da je maksimalan iznos koji se odobrava do 280 hiljada dinara, s tim što poljoprivrednici mogu da konkurišu za više subvenicija do tog iznosa, dodavši da će se sredstva na konkursu odobravati po redosledu podnošenja zahteva, sve do njihovog utroška.

Foto: Julijana El Omari
  • 110
  • 5
  • 0

Grad Užice raspisao je konkurs za subvencije u poljoprivredi. Poljoprivrednici sa teritorije ovog grada moći će da podnesu svoje prijave za refundiranje sredstava, a na raspolaganju im je ukupno 30 miliona dinara, 27 miliona iz gradskog budžeta i tri miliona dinara kojima se subvencioniše plastenička proizvodanja u saradnji sa Fondacijom Ana i Vlade Divac, navodi se na zvaničnom sajtu.

"Subvencije se odnose na nabavku grla u stočarstvu, muzilica, protivgradnih mreža i mreža za zasenu, sistema za navodnjavanje, sadnice voća, za plasteničku i organsku proizvodnju", rekao je zamenik gradonačelnika Užica Ivan Stanisavljević i dodao je da je maksimalan iznos koji se odobrava do 280 hiljada dinara, s tim što poljoprivrednici mogu da konkurišu za više subvenicija do tog iznosa.

Na raspolaganju krediti od šest do 18 miliona dinara

Sredstva na konkursu odobrava će se po redosledu podnošenja zahteva, sve do njihovog utroška.

Subvencije za nabavku životinja i plasteničku proizvodnju

Na osnovu Programa mera podrške za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja za područje grada Užica za 2020. godinu, subvecionisaće se nabavka steonih junica, krava i teladi simentalske rase, nabavka umatičenih grla ovnova, ovaca, jagnjadi, jarčeva, koza i jaradi, nabavka suprasnih nazimica, zatim nabavka određenog broja sistema za mužu (muzilica).

Takođe, poljoprivrednicima će biti na raspolaganju sredstva i za organsku proizvodnju, nabavku opreme za plasteničku proizvodnju, nabavku sistema za zalivanje i mreža za zasenjivanje i protivgradnu zaštitu, zatim sredstva za nabavku poljoprivredne mehanizacije, sadnica voća.

Obaveštenje o svakoj subvencionisanoj grani možete pogledati putem ovog linka.

Za dodatne informacije obratiti se na telefon broj 031/590 163.


Tagovi

Subvencije Grad Užice Poljoprivrednici Užica Subvencionisana proizvodnja Podsticaji


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...