Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Konkurs
  • 25.08.2021. 10:00
  • Vojvodina

Produžen rok za realizaciju investicija konkursa za mlade Vojvođane

Rok je pomeren za 18. oktobar 2021. godine, osim za investicije podizanje novih višegodišnjih zasada voćnjaka, hmelja i vinove loze gde je rok za realizaciju investicije na osnovu predračuna 30. novembar.

Foto: Depositphotos/vladteodor95
  • 146
  • 8
  • 0

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu obaveštava podnosioce prijava na Konkursu za dodelu sredstava za podršku mladima u ruralnim područjima na teritoriji AP Vojvodine u 2021. godini sa kojima je zaključen ugovor o dodeli bespovratnih sredstava da je na osnovu izmenjenog Pravilnika o dodeli sredstava za podršku mladima rok za realizaciju investicija produžen.

Rok je pomeren za 18. oktobar 2021. godine, osim za investicije podizanje novih višegodišnjih zasada voćnjaka, hmelja i vinove loze gde je rok za realizaciju investicije na osnovu predračuna 30. novembar.

Do 1,5 miliona dinara za vojvođanske mlade poljoprivrednike

Podsetimo, maksimalan iznos bespovratnih sredstava po jednoj prijavi konkursa Pokrajinskog sektretarijata nije mogao da bude veći od 1.500.000 dinara i ne manji od 500.000. Bespovratna sredstva utvrđuju se u iznosu do 90 odsto od ukupno prihvatljivih troškova investicije.

Sredstva koja se dodeljuju po ovom konkursu namenjena su za:

  • Investicije u fizičku imovinu poljoprivrednih gazdinstava;
  • podršku preradi na gazdinstvu i
  • podršku malim pivarama.

Pravo na podsticaje za investicije u fizičku imovinu poljoprivrednih gazdinstava ostvaruju fizička lica starija od 18 godina koja u momentu podnošenja zahteva ne smeju imati više od 40 godina, koji su prvi put upisani u Registar poljoprivrednih gazdinstava kao nosioci poljoprivrednog gazdinstva nakon 01.01.2020. godine.


Tagovi

Produžen rok Konkurs za mlade Realizacija investicije Vojvodina Pokrajinski sekretarijat


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...