Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Konkurentna poljoprivreda
  • 01.12.2021. 12:00

Uvećanjem sredstava za Projekat konkurentne poljoprivrede, proširena i lista korisnika

Svi podnosioci prijava koji su na Konačnoj rang listi rangirani brojem ispod 871, nisu automatski odbijeni, jer će se lista obuhvata podnosioca prijava pomerati, shodno utrošku novčanih sredstava.

Foto: Depositphotoss/vision.si
  • 156
  • 34
  • 0

Nakon što je Ministarstvo poljoprivrede donelo odluku o povećanju sredstava u okviru Projekta za konkurentnu poljoprivredu od pola milijarde dinara, pa trenutno iznosi ukupno 1,2 milijarde dinara, proširen je i broj korisnika koji su aplicirali na ovaj konkurs.

U prvoj fazi projekta odobravanje prava na korišćenje bespovratnih sredstava biće omogućeno 871 poljoprivredniku, prema redosledu na Konačnoj rang listi objavljenoj 08. oktobra 2021. godine. Takođe, svi podnosioci prijava koji su na Konačnoj rang listi rangirani brojem ispod 871, nisu automatski odbijeni, jer će se lista obuhvata podnosioca prijava pomerati, shodno utrošku novčanih sredstava, ističe se na sajtu Uprave za agrarna plaćanja.

Objavljena rang lista Prvog poziva Projekta za konkurentu poljoprivredu

Podsetimo, poslednji na listi odobrenih sredstava u prvoj fazi imao je 45 poena. Na primer, isti broj poena ima još njih 98 aplikanata, koji u prvoj fazi ne bi prošli na konkursu, jer nije bilo dovoljno novca.

Podnosiocima prijava sleduje druga faza projekta, odnosno izrada poslovnog plana i konsultacije sa poslovnom bankom o podnošenju zahteva za odobravanje kredita za 40 odsto prihvatljivih troškova investicije za koju su podneli prijavu. Po dobijanju odobrenja od poslovne banke i pisma o namerama kojim se potvrđuje spremnost izabrane banke da podrži korisnika, podnose Ministarstvu poljoprivrede svu potrebnu dokumentaciju za drugu fazu projekta.

Nakon pregleda ispravnosti dokumentacije sa svim korisnicima koji su dobili odobrenje od Tima za implementaciju Projekta konkurentne poljoprivrede Srbije, Ministarstvo će potpisati Ugovor o dodeli bespovratnih sredstava.


Tagovi

Konkurentna poljoprivreda Ministarstvo poljoprivrede Bespovratna sredstva 50:40:10 Proširena lista Povećanje sredstava


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Da li ste probali slatko od ljubičice? Znate li koliko je hiljada cvetova potrebno za jednu teglicu? Uskoro na Agroklub-u