Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Komasacija zemljišta
  • 12.02.2021. 09:00

Vojvodina raspisala konkurs za komasaciju za lokalne samouprave

Cilj konkursa jeste ukrupnjavanje poljoprivrednih parcela i stvaranje pretpostavki za podizanje nivoa uređenosti teritorije katastarske opštine na kojoj se sprovodi postupak komasacije.

Foto: Bigstock/vrstudio
  • 166
  • 8
  • 0

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu raspisao je konkurs za dodelu podsticajnih sredstava ua sufinansiranje aktivnosti kod postupka komasacije na teritoriji AP Vojvodine u 2021. godini.

Cilj konkursa jeste ukrupnjavanje poljoprivrednih parcela i stvaranje pretpostavki za podizanje nivoa uređenosti teritorije katastarske opštine na kojoj se sprovodi postupak komasacije.

Ukupan iznos bespovratnih sredstava koji se dodeljuje za realizaciju postupaka komasacije iznosi 70 miliona dinara. Ukupan iznos bespovratnih sredstava koji se odobrava po jednoj prijavi, kako se navodi u tekstu konkursa, iznosi do 20 miliona dinara bez PDV-a.

Ukrupnjavanje poseda: Od latifundija do sovhoza, od robova do sezonaca

Sekretarijat dodeljuje bespovratna sredstva u obimu do 60 odsto od ukupne vrednosti radova bez PDV-a. Preostali iznos ugovorenih sredstava obezbeđuje jedinica lokalne samouprave. Celokupan iznos PDV-a pada na teret Korisnika sredstava.

Konkurs otvoren do 12. marta

Bespovratna sredstva se dodeljuju za izradu tehničke dokumentacije u komasaciji i za izvođenje geodetsko tehničkih radova u komasaciji, u skladu sa Pravilnikom o sadržini tehničke dokumentacije za izvođenje geodetsko tehničkih radova (projekata) u komasaciji ("Službeni glasnik RS", broj 85/20 ), Pravilnikom o geodetsko-tehničkim normativima, metodama i načinu rada u oblasti uređenja zemljišne teritorije komasacijom ("Službeni glasnik RS", broj 122/20 ) i ostalim pozitivnim propisima koji regulišu oblast uređenja zemljišne teritorije komasacijom.

Pravo da konkurišu imaju jedinice lokalne samouprave s teritorije AP Vojvodine koje prijavu podnose za realizaciju aktivnosti koje su definisane programom komasacije.

Konkurs je otvoren zaključno sa 12. martom 2021. godine. 

Više o uslovima konkurisanja možete pročitati u dokumentu ispod teksta, a obrasce prijave možete pogledati putem ovog linka.

Dodatne informacije mogu se dobiti putem telefona: 021/487-4405


Dokumenti


Tagovi

Komasacija Ukrupnjavanje zemljišta Konkurs Subvencije Vojvodina


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Kompanija Volkswagen oborila je novi rekord u prodaji. I ne, ne radi se o automobilima. Riječ je o njihovoj poznatoj curry kobasici.  Tako je u 2023. godini prodano je 8,33 milijuna kobasica, uključujući sve varijante. To je oko 400.000 viš... Više [+]