Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Subvencije
  • 16.03.2020. 10:30

Za organsko stočarstvo do 55 miliona dinara

Novim pravilnikom propisan je i nov rok za podnošenje zahteva za ostavrivanje prava na podsticaj koji je za sve mere, sem premije za mleko, koja se podnosi kvartalno do 15. oktobra tekuće godine.

Foto: Julijana El Omari
  • 149
  • 6
  • 0

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede objavilo je, na sajtu Uprave za agrarna plaćanja, Pravilnik o korišćenju podsticaja za organsku stočarsku proizvodnju kojim se bliže se propisuju vrste podsticaja za organsku stočarsku proizvodnju, uslovi, način ostvarivanja prava na podsticaje, obrasci zahteva za ostvarivanje prava na podsticaje i maksimalan iznos podsticaja po korisniku i po vrsti pojedine mere.

Ishrana životinja u organskoj proizvodnji

Obuhvaćene su podsticaji za premiju za mleko proizvedeno metodom organske proizvodnje, tov junadi, tov jagnjadi, tov jaradi, tov svinja, krave dojilje, košnice pčela, proizvodnju konzumne ribe, krave za uzgoj teladi za tov, kvalitetne priplodne mlečne krave, kvalitetne priplodne tovne krave i bikove, kvalitetne priplodne ovce i ovnove, koze i jarčeve, kvalitetne priplodne krmače i nerastove, roditeljske kokoške teškog tipa, roditeljske kokoške lakog tipa, roditeljske ćurke, kvalitetne priplodne matice riba šarana i kvalitetne priplodne matice riba pastrmke.

Maksimalno 55 miliona dinara

Podsticaji se utvrđuju u odgovarajućem iznosu po vrsti pojedine mere koji se uvećava 40 odsto od iznosa za podsticaje koji se za istu vrstu mere isplaćuju u skladu sa posebnim propisom kojim se uređuje raspodela podsticaja u poljoprivredi i ruralnom razvoju.

Ukupno za sve vrste podsticaja korisnik podsticaja može da ostvari maksimalno 55.000.000 dinara.

Šansa za organsku proizvodnju

Novim pravilnikom propisan je i nov rok za podnošenje zahteva za ostavrivanje prava na podsticaj koji je za sve mere, sem premije za mleko, koja se podnosi kvartalno do 15. oktobra tekuće godine.

Više o ovim podsticajima možete pročitati putem ovog linka.


Tagovi

Organsko stočarstvo Pravilnik Podsticaji Ministarstvo poljoprivrede Organski uzgoj životinja


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...