Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Upravljanje otpadom
  • 09.03.2020. 14:00

Za projekte upravljanja otpadom 100 miliona dinara

Iznos sredstva za izabrane projekte iznosi najviše do 80 odsto ukupno potrebnih sredstava za realizaciju projekta. Podnosilac zahteva je u obavezi da učestvuje u sufinasiranju projekta u iznosu od najmanje 20 odsto.

Foto: Pixabay/Prylarer
  • 109
  • 4
  • 0

Ministarstvo zaštite životne sredine, na svom zvaničnom sajtu raspisalo je Javni konkurs za dodelu sredstava Zelenog fonda u 2020. godini koji se odnose na podršku u realizaciji projekata izgradnje sistema upravljanja otpadom.

Mulj iz otpadnih voda u Srbiji još uvek neupotrebljiv u poljoprivredi

Ukupna raspoloživa sredstva za realizaciju ovog konkursa obezbeđena su u iznosu od 100 miliona dinara, Zakonom o budžetu Republike Srbije za 2020. godinu.

Na koga se odnosi konkurs?

Projekat mogu realizovati jedinice lokalne samouprave, koje su nosioci aktivnosti i projekata i potpisnici ugovora o formiranju regiona, a koji predstavljaju region za upravljanje otpadom.

Prema tekstu pravilnika, iznos sredstva za izabrane projekte iznosi najviše do 80 odsto ukupno potrebnih sredstava za realizaciju projekta. Podnosilac zahteva je u obavezi da učestvuje u sufinasiranju projekta u iznosu od najmanje 20 odsto, odnosno u onom procentu koji je naveden u prijavi, bez obzira na eventualno smanjenje vrednosti projekta nakon sprovedenog postupka javne nabavke.

Evo kako će se ubuduće upravljati životinjskim ostacima i leševima

Podsetimo, nedavno je Uprava za veterinu na svom zvaničnom sajtu objavila je Program za unapređenje upravljanja sporednim proizvodima životinjskog porekla (SPŽP) za period od 2020. do 2024. godine, kojim se jedinice lokalne samouprave obavezuju da sprovode sve aktivnosti svih u lancu upravljanja ovog otpada, od njihovog nastajanja preko rukovanja, prerade i postupanja do njihovog neškodljivog uklanjanja.

Prijava - još nepune dve nedelje

Konkursna dokumentacija dostavlja se u pisanom obliku, potpisana od strane ovlašćenog lica i overena pečatom u jednom primerku (kao organizovana celina, povezana u fascikli ili sl.) u zatvorenoj koverti, poštom na adresu: Ministarstvo zaštite životne sredine ul. Omladinskih brigada 1 11070 Novi Beograd sa naznakom: Za KONKURS Zelenog fonda iz 2020. godine ZA SUFINANSIRANJE REALIZACIJE PROJEKATA IZGRADNJE SISTEMA UPRAVLJANJA OTPADOM OBLAST: UPRAVLJANJA OTPADOM (NE OTVARATI) ili lično (u zatvorenoj koverti) na navedenu adresu, u pisarnici republičkih organa.

Pirot: Zašto se jedan deo domaćih svinja odvodi u klanicu, a drugi zakopava?

Konkurs je otvoren 15 dana od dana objavljivanja Konkursa na zvaničnoj internet stranici ministarstva i Portalu e-Uprave. Detalje konkursa možete pročitati ispod teksta.


Dokumenti


Tagovi

Upravljanje otpadom Ministarstvo zaštite životine sredine Jedinice lokalne samouprave Konkurs


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

U jednoj predškolskoj ustanovi u Knjaževcu