Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

Kolumna

Kolumna @ Oglasnik

Kolumna @ KLUB

Jedan poljoprivrednik iz okoline Kikinde podelio je svoje iskustvo vezano za razvod, inspirisan nedavnim videom o razvodima u selu i gradu. On je ispričao kako dve godine nije odlazio na poljoprivredna okupljanja, izbegavajući susret sa ekipom koja ga je izvukla traktorom iz njive tokom jedne neprij...

Pozitivan trend rasta cena sa američkog CBOT-a prelio se i na pariski Euronext, navodi Robert Jurišić u svojoj agrarnoj analizi. Ovaj rast cena agro robe povezan je sa rekordnim prinosima, malim globalnim zalihama i trgovinskim primirjem. Ova kombinacija faktora može značajno uticati na tržište i ce...

Nenad Anufrijev iz Beograda i Jovan Milošević iz Kovina, obojica prehrambeni tehnolozi, odlučili su da svoje znanje iskoriste za očuvanje tradicije i proizvodnju zdrave hrane. Njihova manufaktura delikatesa vraća stari ukus domaćih proizvoda poput kulena, pršute i slanine, čime se trude da održe kva...

Donosimo priču iz Maasai plemena u Keniji, gde krave nemaju markice, a lavovi određuju brojnost stada. U ovom specifičnom okruženju, muškarci su zaduženi za paljenje vatre, dok žene preuzimaju brigu o njenom održavanju. Ova zajednica ima jedinstven način života, koji se oslanja na tradiciju i prirod...

Rakijski amater opisuje svoje iskustvo pečenja šljivovice, ističući zajednički trud i poznati slogan „Ko peko’, milione steko’“. Ova kolumna donosi zanimljive detalje o procesu i atmosferi tokom pečenja rakije. [1]Prvi vertikalni sistem za akvakulturu na svetu nalazi se na periferiji Najrobija, u Af...

Snažni globalizacioni i tehnološki uticaji zatekli su jednu zemlju istočne Afrike u raskoraku između romantične tradicije i surovog razvoja. U kolumni se razmatra kako safari turizam može biti održiv i da li Afrika može izvući pouke iz grešaka koje je Evropa napravila u svom razvoju. [1]Ivana Lukić...

Porodica Glogovac razvila je širok spektar proizvoda od lešnika, uključujući lešnik pastu, lešnik pastu sa medom, cimetom, karamelom, karamel kranč, kao i varijante sa belgijskom čokoladom. Njihova inovativnost se ne zaustavlja samo na prehrambenim proizvodima, već su razvili i kremu za lice na bazi...

Rekordni som dužine 292 centimetra ulovljen je u Poljskoj, čime je postao najveći som na svetu. Kšištof Pira, koji je učestvovao u ovom ulovu, izjavio je da je bilo potrebno više od sat i po da se som izvuče, a njegov izgled opisao je kao „glavu poput čudovišta“. [1]Na Produktnoj berzi zabeležen je...

Kristina i Miloš Mladenović iz Dubone ručno proizvode prirodne sokove bez šećera, koristeći samo voće. Proces uključuje ručno pranje, ceđenje i pakovanje, što doprinosi kvalitetu i autentičnosti proizvoda. Kristina ističe da se kupci često vraćaju po još, što govori o popularnosti njihovih sokova. [...

U prirodi sve savršeno funkcioniše, pa zašto ne primeniti iste principe u baštovanstvu? Permakulturna dizajnerka Biserka Deković ističe prednosti korišćenja setvenog puža, alata koji omogućava precizno i efikasno sejanje semena. Ovaj pristup ne samo da olakšava rad, već doprinosi održivosti i prirod...

Jovica Radovanović, proizvođač sira, ističe se svojom kreativnošću i posvećenošću tradiciji. Njegovi proizvodi, među kojima su sirevi u pepelu, vinu i začinima, predstavljaju pravu umetnost. Radovanović, poznat i po tome što često nosi tradicionalnu nošnju, naglašava važnost očuvanja nasleđa i domać...