Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Agroklub 2023.
  • 01.01.2024. 10:00

Šta je obeležilo Agroklub 2023.?

Agroklub je prošle godine na portalu objavio više od 10.000 medijskih sadržaja, a našoj se zajednici pridužilo novih 4,5 hiljada registrovanih korisnika.

Foto: Depositphotos/valio84sl
  • 120
  • 27
  • 0

Poljoprivrednu 2023. obeležile su razne nevolje. Afrička svinjska kuga uzela je maha i napravila enormne štete brojnim svinjarima. 

Proizvođači mesa po principu povezanosti ponude i potražnje svedočili su o periodima nesigurnosti te značajnim oscilacijama otkupnih cena.

Letnji period protekao je u znaku niskih nivoa cena ratarskih kultura, ali i značajnih šteta na pojedinim lokalitetima usled olujnih vetrova.

Kod voća i povrća sezona se bitno razlikovala zavisno od kulture, sorte, ali i samoj mikrolokaciji. Pa je tako i deo vinograda i voćnjaka pretrpelo štete u doba cvetanja, pa pojedini vinari narednu godinu dočekuju samo sa zalihama iz prethodnih.

Ključna je dinamika

Sve te pojavnosti pratili smo na Agroklubu, pokušavajući odgovoriti na potrebu poljoprivrednika za kvalitetnom i pravovremenom informacijom.

Dinamika je ključna reč. Objavljeno je više od 10 hiljada različitih medijskih sadržaja, a našoj zajednici pridužilo se novih 4,5 hiljade registrovanih korisnika.

Službena analiza posećenosti u svojoj četvrtoj reinkarnaciji kaže da je veb izdanje Agrokluba u 2023. godini posetilo 9,3 miliona korisnika pri čemu je otvoreno više od 34 miliona stranica kroz 25 miliona poseta - portala, oglasnika, baza podataka i KLUB-a.

Našu je godinu obeležilo i prvo izdanje RuralFoto izbora za najbolju ruralnu fotografiju, na koji je pristiglo više od 1.000 Vaših kadrova. O kvalitetu pristiglih radova najbolje svedoči podatak da je pobednička fotografija, nakon našeg izbora osvojila nagradu i na izboru čuvenog foto takmičenja National Geographic-a.

Konferencija AgroRocks je u septembru u Osijeku okupila više od 150 učesnika na aktualne teme izazova klimatskih promena, gde je prigodno obeleženo i prvih 15 godina rada Agrokluba.

Pratite nas sve više

Uprkos sve brojnijim problemima ove društvene mreže, naša fejsbuk zajednica i dalje raste, a na njoj se danas okuplja više od 200.000 pratilaca. I bratski Instagram je rastao i na kraju 2023. dosegao više od 7.400 pratilaca.

Vredi notirati i Agroklub profil na poslovnoj mreži LinkedIn koji je i ove godine ostvario skok followera pa tako i na ovoj poslovnoj mreži beležimo njih 2.180. I zelena X zajednica (nekadašnji Twitter) narasla je uprkos svim Maskovim lutanjima. 

I naši video sadržaji objavljeni kroz YouTube kanal rezultirali su sa rastom broja pratilaca čime smo godinu na najpopularnijem video servisu zaključili sa njih 10,9 hiljada. 

Mobilne aplikacije Agroklub na iOS i Android platformi doživele su ozbiljan rast u istih 365 dana, a upravo u toj domeni možete očekivati novitete.

Dragi čitaocu, tebi i tvojoj porodici želimo srećnu Novu godinu, uz obilje mira, zdravlja i ljubavi! Želimo ti da ove dane provedeš u zajedništvu i veselju, a neka nam ova 2024. godina svima bude uspešnija, plodnija i rodnija!


Tagovi

Agroklub Nova godina Agroklub 2023 Vedran Stapić AgroRocks RuralFoto Ključna reč


Autorka

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi baštovanka s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.