Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

Vukovi i psi lutalice napadaju ovce po Srbiji

U noći između nedelje i ponedeljka, u selu Lipe kod Smedereva, kako se pretpostavlja, čopor pasa, napao je ovce iz domaćinstva porodice Stojaković. Ubijeno je 18 ovaca, a nekoliko njih je povređeno. Ekipe Komunalne i Veterinarske inspekcije, kao i policija, izvršile su uviđaj na terenu, piše RTS.

"Ja sam ustao da nahranim stoku , pogledao sam u livadu i video sam prizor, jedna ovca, druga, kako sam bliže prilazio ja sam video gomilu ovaca, gomilu, kao da ih je neko slagao, redom po livadi", objašnjava Dobrica Stojaković.

Psi lutalice i medvedi sve češće kolju stada

U poslednje dve nedelje, desilo se još nekoliko napada na ovce, ali sa manjim posledicama, jer su domaćini uspeli da oteraju pse. Veliki broj napuštenih pasa u selu, pretnja su i po bezbednost ljudi.

Vukovi rastrgli ovce

Međutim, opasnost po bezbednost ljudi i životinja u Zapadnoj Srbiji dolazi od vukova.

Ovaj put na meti se našlo stado domaćina Milana Mitrovića iz sela Ruda Bukva kod Kosjerića. Jedan dan sa ispaše, deo njegovih ovaca i ovan nisu se vratili u tor. Prvo je pomislio da su se negde izgubile, ali kasnije je shvatio da su ih rastrgli vukovi, piše RINA.

Vukovi napadaju stoku i meštane u Kninu - nedodirljiv jer je zaštićena vrsta?

"Na kilometar od kuće u kojoj živimo, lovac Dalibor Vujić pronašao je iskasapljenog ovna. Svuda okolo su bili vučiji tragovi, tako da je bilo jasno šta mu se desilo. Nestale su mi i četiri ovce i njih je zadesila ista sudbina. Međutim, verovatno su ih predatori odvukli i pojeli dalje od kuća", rekao je Mitrović za ovu agenciju.

Foto: Depositphotos/hecke06 (ilustracija)