Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Konkurs 2019
  • 01.04.2019. 16:00

Bespovratna sredstva za pčelare

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo objavio je konkurs za dodelu bespovratnih sredstava za nabavku novih pčelinjih društava i opreme za pčelarstvo.

Foto: Depositphoto/Ikonoklast
  • 7.803
  • 505
  • 0

Bespovratna sredstva za podršku investicija po ovom konkursu utvrđuju se u iznosu do 50% od ukupno prihvatljivih troškova investicije. Konkurs koji je objavio Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo otvoren je do utroška sredstava, a zaključno sa 10. aprilom ove godine. 

Predviđeno 25.000.000 dinara 

Za realizaciju konkursa za dodelu sredstava za sufinansiranje investicija u pčelarstvo u Vojvodini u 2019. godini predviđeno je 25.000.000 dinara. 

Opširnije informacije o uslovima konkursa i načinu prijave pročitajte u dokumentu koji se nalazi ispod ovog članka.

Za podnosioce prijava: fizička lica, preduzetnike i pravna lica, čije je gazdinstvo registrovano na području sa otežanim uslovima rada u poljoprivredi, žene nosioci registrovanog poljoprivrednog gazdinstva i fizičko lice i osnivač pravnog lice mlađi od 40 godina bespovratna sredstva za podršku investicija po ovom konkursu utvrđuju se u iznosu do 60% od prihvatljivih troškova investicije.  U slučaju da pravno lice ima više osnivača i ukoliko je samo jedan osnivač stariji od 40 godina, a drugi mlađi, bespovratna sredstva utvrđuju se u iznosu do 50% od prihvatljivih troškova investicije.

Darko Ocokoljić sa 17 godina ima isto toliko košnica

Maksimalan iznos po jednoj prijavi ne može biti veći od 300.000  

Maksimalan iznos bespovratnih sredstava po jednoj prijavi ne može biti veći od 300.000 dinara. Minimalan iznos po jednoj prijavi iznosi 50.000 dinara. Novac je namenjen za: nabavku novih pčelinjih društava, opreme za pčelarstvo: košnice i kontejnere; opremu i uređaje za preradu pčelinjih proizvoda, nabavku opreme i uređaja za pakovanje i skladištenje pčelinjih proizvoda. 

Kod nabavke novih pčelinjih društava maksimalan iznos je 110.000, dok je za nabavku opreme za pčelarstvo košnice i kontejnere, maksimalno dostupno 330.000 dinara, kao i za nabavku opreme i uređaja za preradu pčelinjih proizvoda i nabavku opreme i uređaja za pakovanje i skladištenje pčelinjih proizvoda.

Zoran Radanović: Dobar pčelinjak može da izdržava porodicu

Ko može da konkuriše?!

Pravo na podsticaje ostvaruju lica koja su upisana u Registar poljoprivrednih gazdinstava i nalaze se u aktivnom statusu, i to: fizičko lice, kao nosilac registrovanog komercijalnog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva ili preduzetnik nosilac registrovanog komercijalnog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva. Pravno lice, odnosno privredno društvo nosilac registrovanog komercijalnog poljoprivrednog gazdinstva, zemljoradnička i složena zadruga.

Prilikom razmatranja podnetih prijava za ostvarivanje bespovratnih sredstava, neće se priznavati oprema i pčelinja društva nabavljena pre 01.01.2019. godine, što mora biti dokumentovano računima sa specifikacijom opreme, otpremnicama, izvodima iz banke, garantnim listovima, carinskim deklaracijama, ukoliko je reč o opremi iz uvoza, i drugim dokazima, koji nose datum nakon 01.01.2019. godine.

Fond paketnih rojeva za pomoć pčelarima

Prijave dostaviti poštom ili lično 

Prijave s potrebnom dokumentacijom dostaviti poštom na adresu: Pokrajinski sekretarijat za
poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, Bulevar Mihajla Pupina 16, 21000 Novi Sad, sa naznakom "Konkurs za dodelu sredstava za sufinansiranje investicija pčelarstvo na teritoriji AP Vojvodine u 2019. godini", ili lično na pisarnici pokrajinskih organa uprave u zgradi Pokrajinske vlade, svakog radnog dana od 9 do 14 sati.

Dodatne informacije možete dobiti putem telefona 021/487-4419 od 10 do 14 sati. Tekst Konkursa, Pravilnik, obrazac prijave, izveštaj o namenskom utrošku sredstava i zahtev za isplatu mogu se preuzeti sa internet adrese: www.psp.vojvodina.gov.rs.


Dokumenti


Izvori

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo


Tagovi

Konkurs Vojvodina Pčele Pčelari Med


Autorka

Slađana Aničić

Više [+]

Slađana je diplomirani profesor srpske književnosti i jezika s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je Agrokluba.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Kačamak sa čvarcima na vranjanski način.