• Pogon meda
  • 06.07.2020. 10:30

"Naš med" kreće sa plasmanom na veliko od avgusta

Savez poziva sve pčelare koji su prodali samo nužne količine meda da bi došli do minimalno potrebnog obrtnog kapitala, ili med uopšte nisu prodali i čuvaju ga za Pogon, 'da preko svog udruženja prijave tačne količine meda na koje zajednički Pogon može sigurno da računa narednih meseci', počev od avgusta ove godine. 

Foto: JumpStory (ilustracija)
  • 288
  • 25
  • 0

Pogon za prikupljanje i plasman meda pčelara Saveza pčelarskih organzacija "NAŠ MED" doo svečano je otvoren 17. juna 2020 - u toku je probni rad, a sa plasmanom meda na veliko (u buradima) trebalo bi da krene od avgusta.

"Za početak, dok se ne nabavi automatska mašina za pakovanje meda u tegle od 40 gr do 1.000 gr svih oblika i veličina, pakovaće se profesionalnom mašinom za ručno punjenje tegli nemačke proizvodnje, koja je ovih dana nabavljena", navodi se na zvaničnom sajtu SPOS-a.

Otvoren Pogon "Naš med" u Rači: Teži se idealnom sistemu

Ovaj Savez poziva sve pčelare koji su prodali samo nužne količine meda da bi došli do minimalno potrebnog obrtnog kapitala, ili med uopšte nisu prodali i čuvaju ga za Pogon, 'da preko svog udruženja prijave tačne količine meda na koje zajednički Pogon može sigurno da računa narednih meseci', počev od avgusta ove godine. 

Kako se prijaviti?

Potrebno je da predsedniku svog udruženja, najkasnije do 10. avgusta, poželjno što ranije, dostavite sledeće podatke o medu koji nudite: 

  • Ime i prezime pčelara člana SPOS-a;
  • Adresa lokacije meda;
  • Mobilni i fiksni telefon, mejl;
  • Vrsta i količina meda koja se nudi (minimum 300 kg) sa navođenjem godine vrcanja meda (ako imate pravi livadski med sa planina, to naznačite kao posebnu vrstu meda, van cvetnog meda).

Kontakt osoba za celu ovu proceduru je komercijalista Pogona "Naš med" Ivan Ivić, koga možete kontaktirati na broj 064/65-77-833, ili na meil nasmed.prodaja@gmail.com.

Cena?

Kako se dalje navodi, poznato je da pčelare najviše interesuje cena meda, ali niko ne može znati kolika će cena vladati na tržištu u avgustu.

"Čim se neki ugovor sklopi, objavljivaće se cena, i svi kojima ta cena odgovara, prodaće svoj med u ugovorenoj količini. Cena meda biće onolika kolika bude tržišna cena u trenutku prodaje, umanjena za troškove funkcionisanja, odnosno održavanja Pogona".

Više o predaji i funkcionisanju pogona, možete saznati na sajtu SPOS-a.


Izvori

SPOS


Tagovi

Naš med Pogon Rača Otkup meda Pčelari Srbije Cena meda Savez pčelarskih organizacija Srbije


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Da li treba presaditi male čuvarkuće?