Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Proizvodnja meda
  • 31.12.2017. 18:30

Uspešna pčelarka iz Noćaja

Ljiljana Sretenović jedna je od pet žena, koje se uspešno bave ovim poslom u našoj zemlji.

Foto: pellegrinifarmgirl / Pixabay
  • 488
  • 29
  • 0

Ljiljana Sretenović iz Noćaja kod Sremske Mitrovice ima 54 godine i po zanimanju je hemijski tehničar. Međutim, njena ljubav je pčelarstvo. Ima oko 100 košnica i smatra se jednom od većih pčelarima u Srbiji. Ujedno, jedna je od pet žena, koje se ovim poslom bave u našoj zemlji.

Posao će naslediti unuci

Košnice je smestila u okruženju vile, koja se nalazi pet kilometara od sela. Ukrasila ih je po svom - živim bojama. Tako je oslikala svoj veseo karakter.

"Ništa ne prepuštam slučaju i mislim na sve. U ovom poslu mi pomažu suprug i sin, posebno kada je reč o prevoženju pčela na ispašu. Volela bih da neko od unuka nasledi ovaj posao, a čini mi se da će to biti Nemanja", rekla je za RTV Ljiljana.

Sertifikat za med

Med koji proizvodi ušao je u red 16 najkvalitetnijih na našim prostorima. Poseduje i sertifikat o zaštićenom poreklu Fruškogorskog meda. Njene pčele proizvedu od 60 do 80 kilograma meda po košnici. Pored meda od bagrema, lipe, šumskog i meda od suncokreta, Ljiljana proizvodi i propolis i polen.

Foto: pellegrinifarmgirl / Pixabay


Izvori

RTV


Tagovi

Ljiljana Sretenović Noćaj Med Fruškogorski med Pčelarka Pčele Košnice


Autorka

Aleksandra Kekić

Više [+]

Urednik portala, diplomirani novinar i ljubitelj prirode. Omiljena izreka: Ko sme taj može, ko ne zna za strah, taj ide napred.