Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Precizna poljoprivreda
  • 07.04.2024. 18:00

AGCO ulaže u Trimble: Šta donosi nova firma za Fendt, Massey Ferguson i Valtru?

Čelni čovek AGCO-a, Erik Hansotia ovu transakciju nazvao je revolucionarnom, a novu firmu vodećom u preciznoj poljoprivredi na različitim mašinama, na globalnom nivou

Foto: Fendt
  • 102
  • 14
  • 0

Američka grupacija AGCO koja uključuje marke traktora Fendt, Massey Ferguson i Valtra, ulazi u zajedničko ulaganje sa firmom Trimble koja je na evropskom tržištu prvenstveno poznata po navigacijama na poljoprivrednim mašinama.

U saopštenju za javnost, grupa je objavila da sa ulogom od dve milijarde dolara stiče 85 posto udela u novoosnovanoj kompaniji PTx Trimble.

Korišćenje u mešovitim flotama 

Cilj je razvijanje aplikacija za preciznu poljoprivredu, bez obzira na marku mašina, odnosno, moći će se koristiti i za mešovite flote.

Uključena je i kanadska kompanija JCA Technologies koju je 2022. kupio AGCO. Završetak investicije očekuje se u prvoj polovini ove godine. 

Čelni čovek AGCO-a, Erik Hansotia ovu transakciju nazvao je revolucionarnom, a novu firmu vodećom u preciznoj poljoprivredi u mešovitim flotama, na globalnom nivou.

Prekinuli sa CNH Industrial 

Zanimljivo je to da je do nedavno Trimble sarađivao s CNH Industrial i brendovima Case IH, Steyr i New Holland. Ova saradnja je prekinuta, a CNH je kupio kineskog proizvođača Hemisphere u maju 2023. 

I Fendt traktori bez vozača?

Traktori, kombajni i poljske prskalice iz Fendta već rade s GPS prijemnicima iz Trimblea, a koriste ga i drugi proizvođači poljoprivredne mehanizacije kao što je Horsch


Tagovi

AGCO Trimble Precizna poljoprivreda Fendt Massey Ferguson Valtra Horsch


Autorka

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi baštovanka s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Na teritoriji prokupačke opštine šljiva čačanska rana se ne otkupljuje. Proizvođači se pitaju zašto nema tržišta za ovako kvalitetnu šljivu?!