Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Nadoknada štete
  • 24.05.2019. 15:00

Ana Brnabić: Vlada Srbije će pomoći poljoprivrednicima koji su pretrpeli štetu

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da će Vlada Srbije pomoći poljoprivrednicima čiji su rodovi pretrpeli štetu tokom vremenskih nepogoda koje su naročito pogodile zapadnu Srbiju.

Foto: Zvezdana Gligorijević
  • 76
  • 3
  • 0

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da će Vlada Srbije pomoći poljoprivrednicima čiji su rodovi pretrpeli štetu tokom vremenskih nepogoda koje su naročito pogodile zapadnu Srbiju.

"Drago mi je da čujem da se osiguranje poljoprivrednih dobara povećava, jer osiguranje predstavlja sistemski jaku poljoprivredu. Podsetimo da je Ministarstvo poljoprivrede davalo premiju kako bi pomoglo proizvođačima da se osiguraju i pozivam ih da nastave da se osiguravaju kod osiguravajućih kuća," rekla je Brnabić, prenosi Blic. 

U nadoknadu štete poljoprivrednicima uključiće se i ostali resori

Ona je odgovarajući na pitanja novinara u Čačku, rekla da je ministar poljoprivrede Branislav Nedimović već na terenu i u kontaktu sa poljoprivrednicima, lokalnim samoupravama i osiguravajućim kućama sa kojima razgovara o nadoknadi štete.

Naglasila je da će se, ukoliko bude bilo potrebe, u nadoknadu štete poljoprivrednicima uključiti i ostali resori, kako bi, kaže, poljoprivrednici videli i bili sigurni da država stoji iza njih.

Početkom nedelje ispaljeno 829 protivgradnih raketa

Podsećamo u Srbiji je u nedelju uveče ispaljeno 829 raketa sa osam radarskih centara. Za tri sata ispaljeno je 10 odsto od cele godišnje potrošnje raketa. Ispaljena je i 31 raketa iz četiri nove automatske protivgradne stanice sa radarskog centra Valjevo.

Nevreme u Srbiji: Noćas ispaljeno 829 raketa sa osam radarskih centara

Grad, veličine lešnika, a ponegde i oraha, padao je oko 10 minuta, a u nekim selima i 20 minuta. Najviše grada palo je u čačanskim selima Miokovci i Prijevoru, u kojima su stradali voćni zasadi, naročito kajsija.

U pojedinim malinjacima procenjenja šteta je i do 80 procenata. Grad je padao i u Dragačevskom kraju, a najviše u selima Rti i Donja Kravarica. 


Izvori

Blic


Tagovi

Nevreme Voćnjaci Grad Ana Brnabić Branislav Nedimović Poljoprivrednici


Autorka

Slađana Aničić

Više [+]

Slađana je diplomirani profesor srpske književnosti i jezika s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je Agrokluba.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

U dvorištu Vinete Šinke, domaćice iz Knjaževca koja već par godina pravi najukusnije namaze i džemove od raznih vrsta voća, ali i cveća. Uskoro na Agroklub-u!