Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • PKB
  • 13.05.2020. 09:00

Bivši radnici i penzioneri PKB-a planiraju još jedan protest

Deo imovine PKB-a je prodat, ali je preostalo oko 11.000 hektara poljoprivrednog i građevinskog zemljišta, čiji deo radnici sada potražuju i to u vrednosti od oko 11 miliona evra.

Foto: Jasna Bajšanski
  • 142
  • 6
  • 0

Bivši radnici i penzioneri PKB-a blokiraće sutra, 14. maja, na 24 sata upravnu zgradu tog preduzeća sa zahtevom da im se na ime akcija koje potražuju, podeli preostala zemlja PKB-a koja nije prodata Al Dahri, ako država nema novca da ih isplati, piše Beta, a prenosi list Danas.

Kažu da je zahtev za dodelu zemljišta alternativno rešenje u slučaju da država nema novca da podmiri njihova potraživanja. Ministarstvo poljoprivrede odbilo je pre više meseci njihov zahtev, sa obrazloženjem da nemaju pravo na akcije, zbog čega su oni tokom proleća više puta blokirali saobraćaj u centru Beograda.

"Očekujemo da nam se vrati ono što nam pripada"

Jedan od takvih protesta bio je i krajem februara ove godine, kada su se penzioneri prvo okupili ispred Skupštine Srbije, a potom otišli i do zgrade Radio televizije Srbije (RTS) gde su zahtevali gostovanje u nekom od udarnih termina, prenela je tada Radio Slobodna Evropa.

"Želimo da se naša prava ostvare, akcije koje su nam bespravno oduzete da se vrate. PKB su gradili naši očevi, oduzimao nam se regres, dobrovoljno smo davali topli obrok i dnevnice...Sada očekujemo da nam se vrati ono što nam pripada", rekla je tada jedna od učesnica protesta za ovaj medij.

IPARD i prodaja PKB-a i IMT-a obeležili 2018.

Kako smo ranije pisali, predstavnici Ministarstva privrede potpisali su u oktobru 2018. godine sa kompanijom Al Dahra iz Iriga ugovor o prodaji imovine Poljoprivredne korporacije Beograd, PKB-a, za 105 miliona evra. Ta prodaja u javnosti izazvala je kontroverze.

Deo imovine je prodat, ali je preostalo oko 11.000 hektara poljoprivrednog i građevinskog zemljišta, čiji deo radnici sada potražuju i to u vrednosti od oko 11 miliona evra.


Tagovi

PKB Al Dahra Bivši radnici Imovina Poljoprivredni kombinat Beograd Protest Akcije PKB-a


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Dan kod dede na farmi i igranje sa telićima. :)