Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Protest
  • 13.11.2023. 10:30
  • Srednjobanatski okrug, Vojvodina, Tomaševac, Zrenjanin

Blokirali put zbog zabrane drumskog saobraćaja preko mosta na Tamišu

Mi od naših zahteva ne možemo da odustanemo jer bez mosta nam nema života, kaže učesnica protesta Biljana Ančin iz Tomaševca kod Zrenjanina.

Foto: zrenjaninski.com
  • 156
  • 32
  • 0

Meštani Tomaševca i Orlovata, ali i drugih sela, juče (12.11.) su na dva sata blokirali put između Tomaševca i Uzdina. Razlog za protest je poznat, a to je zabrana drumskog saobraćaja preko mosta na Tamišu, između Orlovata i Tomaševca, sela na teritoriji grada Zrenjanina, piše zrenjaninski.com.

"Mi od naših zahteva ne možemo da odustanemo jer bez mosta nam nema života. Tražimo da se most otvori za saobraćaj drumskih vozila, pošto se železnički saobraćaj i dalje odvija normalno", kaže za ovaj medij učesnica protesta Biljana Ančin iz Tomaševca.

"Za sledeću nedelju, evo, već najavljujemo blokadu brane između Tomaševca i Botoša", dodaje Ančin.

Skela na Tisi ne radi? Taraški ratari ne mogu do svojih njiva

Podsetimo, ovo nije prvi put da meštani zrenjanske opštine ne mogu da dođu do željene destinacije zbog problema sa saobraćajem. Ratari Taraša imali su razgovor sa gradskim čelnicima, pošto do svojih njiva na bačkoj strani ne mogu skelom preko Tise, već su usmereni preko Žabaljskog mosta, što je 40km duže.

Problem sa skelom koja je bila u funkciji decenijama nastao je pre nekoliko godina, nakon donošenja uredbe po kojoj je na međunarodnim vodama zabranjena upotreba skela sa sajlom.


Tagovi

Tamiš Blokada Protest Tomaševac Uzdine Biljana Ančin Zabrana dumskog saobraćaja


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...