Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Snežna mećava
  • 17.02.2021. 18:00
  • Nemačka

Farmeri čistili sneg na ulicama: Jedni nagrađeni, drugima upozorenje policije?

Poljoprivrednici širom Nemačke pomogli su u čišćenju snega na ulicama do kojih zimske službe nisu uspele da dođu.

Foto: Facebook/Borken - Stadtverwaltung
  • 150
  • 36
  • 0

Snežna mećava je prošle nedelje uzrokovala haos širom Nemačke. Nanosi snega blokirali su ulice i staze u mnogim regijama, a zimske službe nisu stizale sve da očiste. Stoga su tamošnji poljoprivrednici samoincijativno odlučili da pomognu, piše top agrar. Upalili su svoje traktore i mašine i krenuli da uklanjaju sneg na ulicama i stazama.

Mnogi mediji su izvestili o njihovoj pomoći na kojoj su im zahvalili građani i gradske vlasti. Tako je na primer, uprava grada Dorstena u Severnoj Rajni-Vestfaliji, ali i gradonačelnik Tobias Štokhof lično, lokalnim poljoprivrednim udruženjima čiji su članovi pomagali, za nagradu dao 1.000 evra.  

"Ne samo da ste počistili sneg, već ste i vukli vozila, pomogli u odvoženju smeća, a poljoprivrednik u Lembeku je traktorom prevezao tim hitne službe koja je zapela u snegu, do pacijenta u nevolji. Ta je pomoć u ovom slučaju verovatno spasila život", ponosno je izjavio Štokhof.

 U dugom statusu na svom fejsbuk profilu napisao je da se sve to ne podrazumeva, ali je s druge strane tipično za dorstenske farmere koji se ne žale nego rade. Poručio je kako bi bio vrlo srećan kada bi se ovaj čin više cenio ne samo na nacionalnom nego i evropskom nivou. 

Takođe, i gradska uprava mesta Borken je zahvalna na pomoći, a na svom profilu na fejsbuku pohvalila je 20 farmera koji su se uključili u čišćenje. 

Međutim, portal top agrar je primio poruke poljoprivrednika koji nisu imali dobra iskustva pomažući. Oni tvrde da su policijske službe kontrolisale njihova vozila dok su čistili sneg. Neki od njih dobili su upozorenja zbog istrošenih guma ili nevažećih registarskih tablica.

(ML) Super Aktion der Borkener Landwirte!


Tagovi

Nemačka Mećava Čišćenje snega Kazne Nagrade


Autorka

Martina Pavlović

Više [+]

Martina je magistar agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.