Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Hakerski napad
  • 12.05.2022. 15:00

Fendt morao da zaustavi proizvodnju - radnici poslati kući

Prazan parking za radnike u krugu fabrike odaje da je situacija ozbiljnja. Nadaju se da će se u ponedeljak vratiti na posao.

Foto: Vedran Stapić
  • 856
  • 127
  • 0

Sve proizvodne linije u Fendtu u nemačkom Marktoberdorfu još uvek miruju nakon prošlonedeljnog hakerskog napada na američku poljoprivrednu kompaniju AGCO Crop, koja je svetski proizvođač i distributer poljoprivredne opreme. Tako fabrika sa 4.000 zaposlenih i dalje nije u mogućnosti da radi, potvrdio je danas Allgäuer Zeitung

Delovi ne ulaze niti izlaze

Proizvodnja i montaža u ovoj kompaniji su zatvoreni od četvrtka, delovi ne ulaze niti izlaze, a delimično je paralisana i administracija. Gotovo prazan parking ispred fabrike ukazuje da je sve stalo, a zaposleni kažu da se održavaju sastanci kriznih timova rukovodstva.

Ucenjuju AGCO: Ransomver napad usporava proizvodnju poljomehanizacije

Američka grupa za poljoprivredni inženjering AGCO, kojoj pripada Fendt, postala je žrtva hakerskog napada, takozvanog ransomvera. Za sada se nezvanično kaže da je do njega došlo iz Finske. Hakerski napad je zaustavio brojne pogone AGCO grupe širom sveta, a poslovanje je veoma otežano već nedelju dana.

Radnici poslati kućama

Radnici u Marktoberdorfu koji su još uvek kod kuće očekuju da će u ponedeljak biti pozvani na posao. Inženjer koji radi od kuće rekao je da ne može da pristupi nijednom serveru kompanije preko kojih se odvijala sva komunikacija, a zaposleni su prinuđeni da sada komuniciraju preko mobilnih telefona. Ništa se ne može naručiti ili poslati.

Slična je situacija i na ostalim lokacijama kompanije u Evropi, Kini i SAD. AGCO-ovo sedište nalazi se u Duluthu (SAD). Grupa ima ukupno oko 21.000 zaposlenih.


Tagovi

AGCO Fendt Traktori Hakerski napad Proizvodnja traktora


Autorka

Ranka Vojnović

Više [+]

Ranka je diplomirani inženjer poljoprivrede sa dugogodišnjim iskustvom u povrtarstvu, zaljubljenik u organsku poljoprivredu i druge oblike alternativne poljoprivrede poput biodinamike i permakulture.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Da li ste probali slatko od ljubičice? Znate li koliko je hiljada cvetova potrebno za jednu teglicu? Uskoro na Agroklub-u