Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Zaštita od grada
  • 02.05.2019. 15:00
  • Šumadijski okrug, Topola

Grad uništio zasade u Topoli, strelci bez odobrenja za ispaljivanje raketa

Opštinu Topola u utorak je pogodio jak grad, usled čega su skoro potpuno uništeni rani zasadi trešnje i višnje. Strelci su bili spremni i imali rakete, ali nisu dobili odobrenje za njihovo ispaljivanje?!

Foto: Bigstockphoto / Dreamfarmer
  • 1.265
  • 62
  • 0

Opštinu Topola u utorak je pogodio jak grad, usled čega su skoro potpuno uništeni rani zasadi trešnje i višnje, izjavio je predsednik te opštine Dragan Jovanović i apelovao na Republički hidrometeorološki zavod Srbije (RHMZ) da sistem protivgradne zaštite počne da funkcioniše na pravi način i da se na vreme ispaljuju protivgradne rakete, prenosi 021.rs. 

Jovanović je rekao da su strelci bili spremni i da su imali rakete, ali da nisu imali odobrenje za ispaljivanje. Dodao je da je opština Topola uputila apel RHMZ-u da se radarski centri dovedu pod kontrolu.

Strelci ne dobijaju komandu za pucanje 

On je rekao i to da su se strelci ranije žalili da nema raketa, a sada kada ih imaju, kažu da ne dobijaju komande za pucanje. "Moramo stvari da uskladimo kako se ovakve situacije ne bi ponavljale i dolazilo do velikih šteta," rekao je Jovanović i apelovao na poljoprivrednike da osiguraju svoje useve.

Linije poslednje i jedine odbrane od grada širom Srbije i ove godine biće proređene zbog male nadoknade koju Republički hidrometerološki zavod isplaćuje strelcima.

Protivgradne stanice vape za strelcima

Protivgradna odbrana je u danonoćnoj pripravnosti od 15. aprila, a angažovani na njoj primaće, kao i prethodnih desetak godina, samo po 4.000 dinara mesečno.


Izvori

021


Tagovi

Protivgradna odbrana Strelci Protivgradne rakete Grad Dragan Jovanović


Autorka

Slađana Aničić

Više [+]

Slađana je diplomirani profesor srpske književnosti i jezika s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je Agrokluba.