Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Izbori 2020 Srbija
  • 22.06.2020. 09:00

Izbori 2020: Poslanici SNS-a činiće 3/4 parlamenta, ostalo SPS-JS, Šapić i manjinske stranke

Nastaviće se prikupljanje rezultata i podataka o kvalitetu procesa tokom dana za glasanje, a konačnu projekciju rezultata i ocenu kvaliteta izbornog dana objaviće danas na konferenciji za medije u 12 časova u Beogradu.

Foto: Bigstock/Alexandru Nika
  • 165
  • 8
  • 0

Srpska napredna stranka je osvojila više od 60 odsto glasova na parlamentarnim izborima u Srbiji, pokazuju projekcije Ipsosa i Cesida. Na osnovu tih pokazatelja oni će imati 189 poslanika, a u republički parlament ulaze još SPS-JS sa 32 poslanika i lista Aleksandra Šapića sa 12, kao i stranke nacionalnih manjina, prenosi RTS.

Osim tri stranke koje su prešle cenzus od tri odsto, parlament će činiti i poslanici manjinskih stranaka za koje ne važi izborni cenzus; Savez vojvođanskih Mađara (devet), Albanska demokratska alternativa (tri), Akademik Muamer Zukurlić - Samo pravo (tri) i SDA Sandžaka (2), poslednji su rezultati koje je objavio CeSID.

Savez vojvođanskih Mađara: Konkurisanje za subvencije treba da bude što jednostavnije

Čekaju se i potpuni rezultati sa pokrajinskih i lokalnih izbora. Pojedine opštine i stranke objavile su rezultate jučerašnjih lokalnih izbora, gde je Srpska napredna stranka je osvojila najviše glasova. Održani su izbori za predstavnike u parlamentu Autonomne pokrajine Vojvodine. Do ponoći nisu objavljeni rezultati pokrajinskih izbora, prenosi Javni servis.

Konačna projekcija rezultata tek sledi

Kako piše Beta, a prenosi Politika, Crta (Centar za istraživanje, transparentnost i odgovornost) navodi da je odziv glasača na održanim izborima u Srbiji je bio između 48 i 49 odsto, što je manje nego na parlamentarnim izborima 2016. kada je odziv bio 56,7 odsto.

Nastaviće se prikupljanje rezultata i podataka o kvalitetu procesa tokom dana za glasanje, a konačnu projekciju rezultata i ocenu kvaliteta izbornog dana objaviće danas na konferenciji za medije u 12 časova u Beogradu.


Tagovi

Izbori 2020 Srbija Cenzus SNS Parlamentarni izbori Manjinske stranke Vlada Srbije Cesid Crta Rezultati izbora


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Da li znate koje su ovo životinje? Mala pomoć: Majka ih je okotila 13 :D