Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Internet prevare
  • 19.08.2021. 07:30

Iznudio akontaciju za traktor i više se nije javljao na telefon - preti mu zatvor

U Poljskoj je policija privela mladića koji je na više aukcijskih stranica nudio traktore i poljoprivrednu mehanizaciju na prodaju, a koje nikada nije ni posedovao. Poslednju žrtvu oštetio je za 2.600 evra.

Foto: Depositphotos/witoldkr1/kolesnikovama@yandex.ru
  • 186
  • 38
  • 0

Internet prevare u svetu poljoprivredne mehanizacije prisutne su već niz godina. A da i prevaranata i naivnih i dalje ima, dokazuje najnoviji slučaj koji se dogodio u Poljskoj. 

Poljska policija privela je mladića koji je na više aukcijskih stranica nudio traktore i poljoprivrednu mehanizaciju na prodaju, a koje, pogađate, nikada nije niti posedovao, piše farmer. Tako je uspeo od jednoga kupca da iznudi akontaciju u iznosu od 12.000 poljskih zlota (oko 2.600 evra). 

U telefonskom razgovoru prevarant je tvrdio da vodi kompaniju koja se bavi prodajom poljoprivrednih mašina u Nemačkoj. Kada je poljoprivrednik želeo da rezerviše jedan od ponuđenih traktora, "preduzetnik" je zatražio avans od 10 odsto vrednosti vozila. Kada su novci "legli" na navedeni račun, kontakt sa navodnim trgovcem mehanizacije više nikada nije uspostavljen. 

Ali, policija mu je ipak ušla u trag pa ga je uhapsila. Reč je o 27-godišnjaku iz Poznanjskog okruga koji je optužen za prevaru i iznudu novca od tek godinu dana starije žrtve. 

Uhapšenom su zaplenili novac, telefone i računare, a sve okolnosti upućuju na to da bi u ovom slučaju moglo da bude više žrtava. Za sada je on u pritvoru u trajanju od tri meseca, ali mu preti zatvor i to do osam godina. 

Kako prepoznati prevarante na internetu i sigurno trgovati?

Zato, budite vrlo oprezni kod kupovine. Najvažniji savet je ne plaćati nepoznatima ništa unapred! Isto vredi za pravne i fizičke osobe. 

Poslujte sa kompanijama koje se mogu proveriti i koje imaju dobre recenzije pređašnjih kupaca. 


Tagovi

Prijevara Kupovina traktora Akontacija Kupovina na internetu Prevarant Mehanizacija Prodaja mehanizacije Traktor Cena


Autorka

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi baštovanka s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.