Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Cena sena
  • 16.04.2022. 18:00

Kako na velikoj bali sena zaraditi više od 17.000 evra?

Mnogi u vreme praznika pronalaze način da dodatno zarade, ali su cene sena za dekoracije daleko iznad troškova proizvodnje i ponuđači očekuju izvanredan profit.

Foto: Depositphotos/vision.si
  • 1.722
  • 185
  • 0

Mnogi će poželeti da imaju pravi ugođaj za Uskrs, a veoma popularne su dekoracije koje u sebi sadrže uskršnju travu. Prirodna trava ili seno se najčešće koriste i traže.

Njome se ukrašavaju korpice za jaja, ukrasni predmeti, a ima onih koji nemaju gde da naberu travu za gnezdo pa će im ovo poslužiti kao alternativa. 

Trenutno se na internetu mogu pronaći ponude za oko 7,5 evra po vrećici sena od 150 grama. 

Mnogi u vreme praznika pronalaze način da dodatno zarade, ali su cene sena za dekoracije daleko iznad troškova proizvodnje i ponuđači očekuju izvanredan profit. Vrlo je verovatno da ponuđači ujedno nisu i proizvođači, nego dobri trgovci koji znaju da namirišu gde se skriva zarada. 

Kada imate na umu da bi za standardnu balu sena od 150 kg trebalo izdvojiti 7.500 evra, a za veliku od 350 kg potrebno je 17.500 evra, očigledno je da se radi o brzoj zaradi. 

Najbolje seno na svetu košta do 250 evra po toni - po čemu je posebno?

Proizvod je osušena trava, a ulaganje se svodi na kupovinu i štampanje vrećica. Jasno je da u ovom slučaju više koštaju vrećice nego sam proizvod koji se prodaje - seno.


Tagovi

Uskrs Osušena trava Seno Dekoracija senom


Autorka

Ranka Vojnović

Više [+]

Ranka je diplomirani inženjer poljoprivrede sa dugogodišnjim iskustvom u povrtarstvu, zaljubljenik u organsku poljoprivredu i druge oblike alternativne poljoprivrede poput biodinamike i permakulture.