Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Agrokor
  • 30.04.2017. 09:00

Ko bi u Srbiji kupio delove hrvatskog koncerna?

Iako kompanije u okviru "Agrokor" sistema još uvek nisu na prodaju, iz Privredne komore Srbije stižu informacije da su mnoge domaće i strane firme zainteresovane.

Foto: geralt / Pixabay
  • 1.427
  • 70
  • 0

Iako kompanije u okviru "Agrokor" sistema još uvek nisu na prodaju, iz Privredne komore Srbije stižu informacije da su mnoge domaće i strane firme zainteresovane. Kako prenose Novosti, jedina kompanija koja se jasno izjasnila je "Delta", čiji je vlasnik Miroslav Mišković.

Predsednik Komore, Marko Čadež, rekao je da je najveća zainteresovanost za "Frikom" i "Dijamant". Međutim, napomenuo je da će sve biti jasno tek kada se napravi analiza samog sistema, šta je kreditno, a šta proizvodno.

Novosti navode i da je "MK grupa" Miodraga Kostića demantovala da želi da kupi "Dijamant", kao i da vlasnik "Industrije mesa Matijević", Petar Matijević, nije zainteresovan ni za jednu firmu. Očekuje se da neku od firmi preuzme strani investitor, koji se bavi poljoprivredom.

RTS je preneo da je svoje interesovanje iskazao Rodoljub Drašković, vlasnik "Swisllion Takovo". Njegov predlog je da ova kompanija pet godina upravlja "Agrokorom", a da joj nakon sanacije pripadne 35% vlasništva.

Foto: geralt / Pixabay


Izvori

Novosti.rs


Tagovi

Agrokor Marko Čadež Miroslav Mišković Miodrag Kostić Petar Matijević Frikom Dijamant


Autorka

Aleksandra Kekić

Više [+]

Urednik portala, diplomirani novinar i ljubitelj prirode. Omiljena izreka: Ko sme taj može, ko ne zna za strah, taj ide napred.