Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Đubrivo
  • 17.02.2022. 16:30

Kragujevac će subvencionisati nabavku đubriva za svoje seljake

Poljoprivrednici znaju da će odmah po konkurisanju, a na osnovu dokumentacije i priloženog fiskalnog računa, od grada Kragujevca veoma brzo dobiti novac, rekao je Damjan Srejić, član Gradskog veća za ravnomerni i održivi razvoj sela i grada

Foto: Grad Kragujevac
  • 396
  • 126
  • 0

Nakon niza sastanaka sa predstavnicima Saveta mesnih zajednica sa seoskog područja, gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić izjavio je da je dobijena dozvola ministarstva poljoprivrede da deo novca iz budžeta usmere na subvencije za nabavku đubriva.

"Jako je bitno da imamo otvoren i konstantan dijalog sa predstavnicima naših kragujevačkih seljaka, a uvek se otvaraju pitanja infrastrukture i vodosnabdevanja u selima koja su najviše pogođena ovim problemom. Ove godine je budžet za poljoprivredu dupliran i razgovarali smo i dogovorili se o raspodeli tih sredstava", rekao je Dašić i dodao da će pored subvencionisanog đubriva podržati i nabavku mehanizacije, plastenika i ostalog.

"U ovom momentu poljoprivrednicima je problem vreme za kupovinu đubriva, ali oni znaju da će odmah po konkurisanju, a na osnovu dokumentacije i priloženog fiskalnog računa, od grada Kragujevca veoma brzo dobiti novac. Za one koji ne znaju šta je potrebno od dokumentacije, predstavnici Odeljenje za poljoprivredu i Centar za strna žita i razvoj poljoprivrede dostupni su i na terenu za dodatna objašnjenja", kazao je Damjan Srejić, član Gradskog veća za ravnomerni i održivi razvoj sela i grada.

Za nedelju dana stiže oko 1.000 tona đubriva za ratare Braničeva - postignut dogovor

Podsetimo, zbog visokih cena mineralnih đubriva, poljoprivrednici širom Srbije su prethodnih dana protestovali, a osim Kragujevca i Požarevac će subvencionisati nabavku đubriva za poljoprivrednike sa teritorije svoje opštine.


Tagovi

Subvecionisano đubrivo Protesti Kragujevac Cene đubriva Nikola Dašić Damjan Srejić


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...