Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Dodela nagrade
  • 01.11.2022. 09:00

Nagrada autorki Agrokluba za eko-reportažu

Ovu nagradu Nastićeva je osvojila sa reportažom koja obrađuje posledice nekontrolisanog ispuštanja otpadnih voda iz jalovišta Rudnika olova i cinka "Grot", nedaleko od Bosilegrada, u reku Karamanicu i Musuljsku reku i koje potom završavaju u Lisinskom i Vlasinskom jezeru.

Foto: Gordana Nastić
  • 190
  • 149
  • 1

Dopisnik Agrokluba iz Vranja Gordana Nastić, osvojila je treću nagradu na drugom nagradnom konkurusu za eko-reportažu pod nazivom "Za bolji svet" koji je nedavno raspisao surdulički "Knauf Insulation".

Nastićeva u svojoj reportaži obrađuje posledice nekontrolisanog ispuštanja otpadnih voda iz jalovišta Rudnika olova i cinka "Grot", nedaleko od Bosilegrada, u reku Karamanicu i Musuljsku reku i koje potom završavaju u Lisinskom i Vlasinskom jezeru. Kompetentni sagovornici ukazuju činjenicama i podacima na katastrofalne posledice koje biljnom i životinjskom svetu stvara ovaj rudnik. Priča je objavljena na našem portalu.

"Ovu godinu završiću sa dve treće nagrade koje sam dobila na Kanuf-ovom konkursu. Prvu sam osvojila početkom godine, a ova druga je stigla pred sam njen kraj i prezadovoljna sam zbog toga. Takođe sam zahvalna poslovodstvu 'Kanuf-a' što je novinarima pružio priliku da na ovakav način još jednom progovore o tome koliko je važno da živimo u zdravoj i ekološki čistoj sredini", rekla je Nastićeva i dodala da se iskreno nada da će u narednom periodu i državni organi mnogo više pažnje posvetiti zaštiti životne sredine i njene zagađivače svesti na najmanju moguću meru.

Sa našom autorkom treće mesto deli novinar i srednjoškolac Veljko Ilić koji je obradio temu divljih deponija. Drugo mesto osvojila je novinarka RTV info plus Maja Đorđević sa pričom razgovora ugostitelja i preduzetnika. Prvo mesto je pripalo dopisnici RTS-a Danici Mirić sa pričom o očuvanju životne sredine.

Sve čestitke Gordani Nastić na osvojenoj nagradi!


Tagovi

Eko reportaža Bolji svet Knauf Insulation Gordana Nastić Nagrada


Autor

Đorđe Lalić

Više [+]

Zaljubljenik u poljoprivrednu mehanizaciju i pionir agrarnog novinarstva

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Da li znate koje su ovo životinje? Mala pomoć: Majka ih je okotila 13 :D