Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Nemačka klanica
  • 18.07.2020. 15:00

Nakon apela Udruženja uzgajivača svinja, otvorena fabrika Tenis - koje mere su preduzeli?

Nakon apela Udruženja uzgajivača svinja, fabrika Tenis, nedavno žarište virusa korona, opet je otvorena. Na posao je vraćeno 2.714 radnika, a stočari očekuju i povećanje cene mesa.

Foto: Depositphotos/paulzhuk
  • 300
  • 14
  • 0

Nakon izbijanja virusa u jednoj od najvećih klanica i fabrika za preradu svinjskog mesa u Nemačkoj, u gradu Giterslohu i njegovoj okolini je oko 600.000 ljudi stavljeno u karantin. Reč je o fabrici Tenis u kojoj je bilo zaraženo 1.500 radnika, zbog čega je odlučeno da treba da se zatvori.

Klanica u Nemačkoj novo žarište virusa COVID-19: Uveden karantin

Šta uključuje novi higijenski režim?

Međutim, kako piše reuters nakon ukidanja karantina u čitavoj regiji, fabrika je ponovo otvorena, ali nakon što su postavili i odobrili - novi zdravstveni i higijenski koncept.

Novi higijenski režim uključuje: promene u ventilacionom sistemu postrojenja, odvajanje radnih ćelija pomoću zavesa, ali i obavezno nošenje maski. Takođe, radnici će dva puta nedeljno da se testiraju na Covid-19, a inspekcija će nadgledati i smeštaje radnika kako bi se utvrdilo da u njima postoje dobri higijenski uslovi.

Apel Udruženja uzgajivača svinja

Ovo postrojenje obično kolje i prerađuje oko 14% svinja utovljenih u čitavoj državi. Nakon njegovog zatvaranja, stočari su bili prisiljeni da prihvate niže cene za svoju stoku, tada već spremnu za klanje.

Zbog niskih otkupnih cena svinjogojci su glavne žrtve zatvaranja klanica

Podsećamo, cena svinjetine u Nemačkoj je pala na 1,66 evra po kilogramu, zatim na 1,60 evra, a onda i na 1,47 evra. Tada je Udruženje uzgajivača pozvalo fabriku Tenis da što pre pokrene posao kako bi svinjogojci ostali konkurentni, što se i desilo. Fabrika je započela sa radom, a neki od radnika vraćeni su na posao, tačnije njih 2.714.


Tagovi

Nemačka Klanica Tenis Karantin Zaraza Svinjogojci


Autorka

Martina Pavlović

Više [+]

Martina je magistar agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Dan kod dede na farmi i igranje sa telićima. :)