Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Protest
  • 04.04.2023. 14:00

NAPS: Zašto se niko iz Ministarstva ne odaziva na naše pozive?

Danas se NAPS-u niko iz Ministarstva ne odaziva na pozive za sastanak, te zbog toga sutra izražavamo nezadovoljstvo, poručili su.

Foto: Julijana Kuzmić (ilustracija)
  • 220
  • 26
  • 0

Ministarstvo poljoprivrede razjedinjuje poljoprivrednike, rekao je na početku razgovora za Agroklub predsednik Nezavisne asocijacije poljoprivrednika Srbije (NAPS) Jovica Jakšić.

NAPS je za sutrašnji protest blokadom magistralnog puta Smederavo-Pančevo pripremio zahteve za resorno ministarstvo; traže isplaćivanje svih zaostalih subvencija, realizaciju poljoprivrednih kredita, ali traže i nov Zakon o podsticajima i da je o tome moguće učestvovanje u Skupštini Srbije onih koga se zakon i tiče - poljoprivrednika.

Prisećajući se prošlogodišnjih protesta, Jakšić podseća na cenu pšenice.

"Prošlog leta cena pšenice je bila više nego sada, a sada se niko ne buni. Zašto svi ćute? Tada su blokade nastale ishitreno i spontano i to u vreme neformirane Vlade, kada je bilo nemoguće tražiti bilo šta od bilo koga nadležnog. Iz Ministarstva se niko ne odaziva na naše pozive, te ne znamo da li to da tumačimo kao da ne znaju ili ne žele da reše probleme u srpskoj poljoprivredi", najavio je Jakšić povodom protesta upozorenja. 


Tagovi

Protest Jovica Jakšić Blokada Cena pšenice Zakon o podsticajima


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Seljačka vranjska metla za metenje dvorišta.