Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Protest
  • 04.04.2023. 09:00

Protest upozorenja: U sredu blokada magistralnog puta Smederavo - Pančevo

Ovo je samo protest upozorenja, ako se ne iznađe adekvatno rešenje za naše probleme nastavićemo sa protestima u drugim gradovima i opštinama, poručili su iz Unije poljoprivrednih proizvođača Bavanište.

Foto: Milan Milošević (ilustracija)
  • 370
  • 145
  • 0

Zbog veoma lošeg stanja u agraru, Unija poljoprivrednih proizvođača Bavanište najavila je za sutra 5. april, blokadu magistralnog puta Smederavo-Pančevo od 9:45.

Kako se navodi, na njihovoj fejsbuk stranici, ulaze u prolećnu setvu, a nemaju sredstava za finansiranje iste.

"Svoje proizvode koje smo ostavili na lageru nemamo kome da prodamo, nema interesovanja na tržištu. Ostalo je neisplaćenih dugovanja prema poljoprivrednicima, ne kreću isplate subvencija po hektaru. Subvencije za šećernu repu iznose 35.000 dinara po hektaru, za zasejane površine do 500. hektara. Naše subvencije za pšenicu i kukuruz iznose ukupno sa gorivom 9.000 dinara po hektaru do 20 hektara. Pitamo se šta je strateški proizvod u poljoprivredi pšenica, kukuruz ili šećerna repa", naveli su.

Bankarski krediti su, prema njihovom kazivanju, veoma nepovoljni, a nema realizacije subvencionisanih poljoprivrednih kredita.

"Ovo je samo protest upozorenja, ako se ne iznađe adekvatno rešenje za naše probleme nastavićemo sa protestima u drugim gradovima i opštinama."

Najavljen protest poljoprivrednika širom Srbije - 5. april

Podsetimo, već je blokadu najavila Nezavisna asocijacija poljoprivrednika Srbije čija je Unija član, za sutrašnji dan.


Tagovi

Protest Blokada Nezavisna asocijacija poljoprivrednika Srbije Unija poljoprivrednih proizvođača Bavanište Subvencije Krediti Upozorenje


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...