Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Skupo voće i povrće
  • 30.12.2022. 18:00

Našli bi se kupci i kod nas: Luksuzne jagode skuplje od teletine

Prodaju devet komada jagoda po ceni od 46,96 evra. Koja je cena dinje, ružičastog ananasa i drugih plodova?

Foto: Depositphotos/mazikab (ilustracija)
  • 103
  • 39
  • 0

Tržište skupog i specifičnog voća i povrća ima svoje kupce, a ponuda je sve veća. Iz Japana stižu jagode čije pakovanje košta 56,34 evra. Ovo je prva godina prodaje posle probne sezone prošle godine, izveštava "Hortldaily". Proizvođač "Melissa's Produce" proizvodi ih u beloj, ružičastoj ili crvenoj boji. U kombinaciji sa šampanjcem prodaje se pakovanje od devet komada po ceni od 46,95 evra.

"Sezona tek počinje, a zbog uspeha prošle godine kada smo rasprodali probnu proizvodnju, ove godine ćemo distribuisati oko 25 do 30 odsto više", rekao je Robert Šuler iz kompanije. Naveo je da su bele i ružičaste jagode nešto popularnije, jer crvene svojim izgledom podsećaju na druge jagode s peteljkama.

Plodovi se prodaju u jednobojnim ili mešovitim pakovanjima u rasponu od šest do 12 komada. Na tržištu su dostupni između decembarskih praznika i Dana zaljubljenih. Cena se modifikuje u tom periodu od 37,56 do 56,43 evra. Uzgajaju se u plastenicima, a nalaze se na jelovnicima vrhunskih restorana u Los Anđelesu, Nju Jorku i Majamiju. 

Nedavno je na tržište plasirana "Crown" dinja za 122 evra iz Japana opisanu kao "Ferari". Uzgaja se u plastenicima uz praksu koja obezbeđuje razvoj samo jednog ploda na lozi.

Dinja košta 122 evra Foto: Fb/Melissa's Produce

Kompanija prodaje specifične artikle. Iz Kostarike dolazi ružičasti ananas po ceni od 29,17 evra, a koji je sada dostupan tokom cele godine. Korejske kruške baterskoč se prodaju po ceni od 4,69 evra po komadu i dostupne su u periodu od novembara do marta. Mango Kalipso iz Australije od šest USD dostupni su od decembra do februara.


Tagovi

Skupe jagode Bele jagode Ružičaste jagode Luksuzno voće Ružičasti ananas Korejske kruške Zanimljivo voće Crown dinja


Autorka

Ranka Vojnović

Više [+]

Ranka je diplomirani inženjer poljoprivrede sa dugogodišnjim iskustvom u povrtarstvu, zaljubljenik u organsku poljoprivredu i druge oblike alternativne poljoprivrede poput biodinamike i permakulture.