Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Saobraćajna nesreća
  • 08.11.2023. 09:00
  • Severnobački okrug, Vojvodina, Stari Žednik

Nesreća kod Subotice: Neosvetljena traktorska prikolica odnela jedan život

Saobraćajnu nezgodu prouzrokovala je traktorska prikolica bez zadnje svetlosne signalizacije i žutog rotacionog svetla.

Foto: Depositphoto/Walenrod (Ilustracija)
  • 1.256
  • 187
  • 0

Na putu između Subotice i Bačke Topole, na ulazu u Stari Žednik dogodila se teška saobraćajna nesreća u kojoj je jedno lice poginulo, a troje je lakše povređeno, prenosi Subotica.com. Saobraćajnu nezgodu prouzrokovala je traktorska prikolica bez zadnje svetlosne signalizacije i žutog rotacionog svetla, koja je bila zakačena za traktor kojim je upravljao D. P. iz Starog Žednika.

On se kretao ka Malom Beogradu kada je u njega je udario putnički automobil opel-meriva kojim je upravljao Đ. M. (74) iz Lipara, koji se takođe kretao iz pravca Subotice. Kada je udario u traktor, automobil je prešao u suprotnu saobraćajnu traku, a onda je u njega udario hjundai santa fe, kojim je upravljao B.K.K. Od jačine udara opel-meriva se prevrnula i ostala na putu, a traktor i hjundai su sleteli sa puta. 

Kako traktoristi da budu bezbedni u saobraćaju? Evo 12 saveta

"Na licu mesta je preminuo 74-godišnji vozač iz Lipara, dok su lakše telesne povrede zadobili druga dva vozača i putnica iz hjundaija. Alkotestovi vozača traktora i hjundaija su bili negativni, a izdati su i nalozi za dvostruku analizu krvi", kažu u Osnovnom javnom tužilaštvu u Subotici. 

Traktorista ranije već bio sankcionisan

Kako dalje prenose, poginuli vozač je koristio sigurnosni pojas, ali vozač i putnik u hjundaiju nisu bili vezani. 

Navode da je vozač traktora u prethodnom periodu sankcionisan za 15 prekršaja, a protiv njega će sada biti podignuta krivična prijava za teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.


Tagovi

Neosvetljena prikolica Traktorska prikolica Saobraćajna nesreća Stari Žednik Prevrnut automobil Sankcionisan traktorista


Autor

Đorđe Lalić

Više [+]

Zaljubljenik u poljoprivrednu mehanizaciju i pionir agrarnog novinarstva

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Na teritoriji prokupačke opštine šljiva čačanska rana se ne otkupljuje. Proizvođači se pitaju zašto nema tržišta za ovako kvalitetnu šljivu?!