Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Subvencionisane cene đubriva
  • 11.02.2022. 13:00

Nulti PDV i subvencije za đubrivo: Vojčehovski najavljuje akcije EK

Vojčehovski je rekao da će pokušati da obezbedi da svi predlozi koje je iznela poljska vlada, od strane premijera, budu uključeni.

Foto: Depositphotos/justinb
  • 135
  • 12
  • 0

Poverenik EU za poljoprivredu, Januš Vojčehovski, je izjavio da će Evropska komisija 2. marta ove godine predstaviti niz mogućih akcija u državama članicama, a u vezi smanjenja cena đubriva i drugih pitanja koja se tiču agrara, navodi farmer.pl

Ta je inicijativa stigla iz poverenikove rodne Poljske gde su ga tražili da im pomogne u smanjenju cene đubriva u Evropi. U međuvremenu ta je zemlja donela ukinula PDV na hranu, gas i đubrivo, a na gorivo snizila sa 23 na osam odsto. 

Vojčehovski je rekao da će pokušati obezbediti da svi predlozi koje je iznela poljska vlada, od strane premijera, budu uključeni. Naveo je nulti PDV, isključenje proizvođača đubriva iz sistema trgovanja emisijama (ETS) kao i subvencije za đubrivo.

"Čvrsto verujem da će zahvaljujući poljskoj inicijativi to biti dobro rešenje za poljoprivrednike širom Evropske unije", naglasio je na sednici odbora za poljoprivredu i ruralni razvoj u poljskom parlamentu. 

Ranije je komentarisao da podržava ovakve inicijative koje državama članicama omogućavaju pružanje pomoći poljoprivrednicima pa da se ona ne dovodi u pitanje.


Tagovi

Evropska komisija Januš Vojčehovski Subencionisanje cene đubriva Cene đubriva


Autorka

Ranka Vojnović

Više [+]

Ranka je diplomirani inženjer poljoprivrede sa dugogodišnjim iskustvom u povrtarstvu, zaljubljenik u organsku poljoprivredu i druge oblike alternativne poljoprivrede poput biodinamike i permakulture.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Cvetna pijaca održava se danas (5.4.) i sutra (6.4.) na platou ispred "Spens"-a u Novom Sadu. Svakog idućeg petka i subote tokom aprila ovde ćete moći da pronađete cveće, sadnice, med, opremu za hortikulturu.