Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Popis poljoprivrede
  • 05.06.2020. 10:00

Od 12. juna probni popis poljoprivrede

Kako se navodi u zvaničnom dokumentu Uputstva za popisivače, nakon Popisa poljoprivrede 2012. i Ankete o strukturi poljoprivrednih gazdinstava 2018. godine, sprovođenje Popisa, neophodno je radi obezbeđivanja kontinuiteta u proizvodnji strukturnih podataka u oblasti poljoprivrede.

Foto: JumpStory (ilustracija)
  • 199
  • 9
  • 0

U sklopu priprema predstojećeg Popisa poljoprivrede 2021. Republički zavod za statistiku sprovešće probni popis poljoprivrede u periodu od 12. do 19. juna 2020. godine, objavljeno je na zvaničnom sajtu Zavoda.

Kako se navodi u zvaničnom dokumentu Uputstva za popisivače, nakon Popisa poljoprivrede 2012. i Ankete o strukturi poljoprivrednih gazdinstava 2018. godine, sprovođenje sveobuhvatnog Popisa poljoprivrede 2021. u Republici Srbiji neophodno je radi obezbeđivanja kontinuiteta u proizvodnji strukturnih podataka u oblasti poljoprivrede.

Lice poljoprivrednog gazdinstva u Srbiji

"Sprovođenje ove važne statističke akcije je u skladu i sa Svetskim programom za popis poljoprivrede 2020, FAO-UN (World Programme for the Census of Agriculture 2020, FAO – UN), kojim se preporučuje da sve zemlje od 2016. do 2025. godine realizuju popis u skladu sa njihovim specifičnostima, kao i da imaju u vidu potrebu za prikupljanjem minimuma podataka neophodnih za analizu i praćenje na međunarodnom nivou", piše u uvoda dokumenta.

Cilj probnog popisa - testiranje metodologije i aplikacije za unos

Dalje se navodi da Republičkom zavodu za statistiku sprovođenje popisa, u metodološkom i organizacionom smislu, ovo predstavlja najsloženije statističko istraživanje. Zbog toga je od izuzetnog značaja da se u Probnom popisu poljoprivrede testiraju pripremljeni metodološki instrumenti i organizaciona rešenja.

Cilj probnog popisa je testiranje metodologije za predstojeći popis poljoprivrede i testiranje aplikacije za unos i slanje podataka.

Svi popisivači koji budu angažovani u obavezi su da prođu online obuku. Dokument Uputstva za popisivače možete pročitati ispod teksta.


Dokumenti


Tagovi

Popis poljoprivrede Probni popis Republički zavod za statistiku Anketa


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Čestitamo vam Međunarodni dan mrkve!
Skoro da smo zaboravili na kraljicu mrkvicu, najvažniji sastojak svakog poštenog čušpajza.
Foto: Depositphotos/nblxer