Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Javno slušanje
  • 14.06.2024. 16:00

Odbor za poljoprivredu pozvao na Javno slušanje - poljoprivrednici nezainteresovani?

Tema Javnog slušanja je "Poljoprivredna politika - pravedna raspodela sredstava podsticaja u planiranju narednog agrarnog budžeta".

Foto: Miroslav Matković (ilustracija)
  • 389
  • 21
  • 0

Odbor za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo na čelu sa Marijanom Rističevićem pozvao je na Javno slušanje pomenutog odbora u periodu od 25. juna do 14. jula u Malu salu doma Narodne skupštine Srbije (Trg Nikole Pašića 13).

Tema Javnog slušanja je "Poljoprivredna politika - pravedna raspodela sredstava podsticaja u planiranju narednog agrarnog budžeta".

Čini se da intervjuisani predstavnici poljoprivrednika nisu zainteresovani za ovaj poziv.

"Što se tiče Inicijative za opstanak poljoprivrednika Srbije dosadašnja praksa pokazala je da nema nikakvog pozitivnog efekta za agrar u Srbiji od tih slušanja. Da nama to liči na zamajavanje javnosti da država sluša i čuje poljoprivrednike", stava je Mileta Slankamenac ispred Inicijative.

Robne rezerve prvo da otkupe pšenicu od malog proizvođača - predlog u razmatranju?

Da li će ići tek će odlučiti Udruženje "Stig" iz Požarevca.

"Još se nismo ni za ovaj budžet izborili, a pričamo o sledećem. Cirkus!", komentar je Nedeljka Savića ispred ovog udruženja.

Predsednik "Udruženja odgajivača goveda Centralne Srbije" Milija Palamarević smatra da se sa ovim slušanjem zakasnilo.

"Mi smo prošle godine tražili javno slušanje, neposredno pred protest baš da bi se govorilo o temi - pravilne raspodele budžeta, ali je Ministarstvo to tada odbilo. Da su to sproveli, ne bi sad bili u ovim problemima u koje su se sami uvalili, a što je prethodna ministarka obećala za šta je potrebno 40 milijardi dinara", precizan je Palamarević aludirajući na isplatu dodatnih 17.000 dinara po hektaru i smatra da će ministarstvo nametnuti da se prethodni dogovori ponište.

Na kraju, da li će uopšte ići, odlučiće Upravni odbor ovog Udruženja.


Tagovi

Mileta Slankamenac Milija Palamarević Nedeljko Savić Javno slušanje Agrarni budžet Poljoprivredna politika


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...