Institut za higijenu i tehnologiju mesa ispunjava uslove Zakonom o bezbednosti hrane za laboratorijska ispitivanja u oblasti bezbednosti hrane životinjskog porekla i hrane za životinje, prilikom proizvodnje, prerade i prometa, uključujući i uvoz.
Institut za higijenu i tehnologiju mesa - Laboratorija za laboratorijska ispitivanja u oblasti bezbednosti hrane životinjskog porekla i hrane za životinje, prilikom proizvodnje, prerade i prometa, uključujući i uvoz ispunjava uslove predviđene Zakonom, utvrdila je komisija Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.
U pitanju je Zakon o bezbednosti hrane za laboratorijska ispitivanja u oblasti bezbednosti hrane životinjskog porekla i hrane za životinje, prilikom proizvodnje, prerade i prometa, uključujući i uvoz.
Rezultati konkursa objavljeni su u Službenom glasniku RS broj 120 od 2. oktobra 2020. godine.
Inače, Institut je istraživačko-razvojni institut koji organizuje i sprovodi naučno-istraživački rad interdisciplinarnog karaktera u oblasti biotehnologije. Rezultati istraživanja primenjuju se u privredi, u saradnji sa proizvođačima iz industrije mesa i prehrambene industrije.
Ciljevi Instituta su da obezbeđenjem visoke stručne kompetentnosti zaposlenih, korišćenjem svojih naučnoistraživačkih, razvojnih i laboratorijskih potencijala i stalnim prisustvom u privredi, stručnoj i naučnoj domaćoj i međunarodnoj javnosti, doprinosi razvoju privrede, asortimana i kvaliteta proizvoda i snabdevanju tržišta kontrolisanom hranom, učestvujući na taj način u ispunjenju javnog interesa za bezbednost hrane u Srbiji.
Tagovi
Autorka