Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Ispitivanja mesa
  • 27.10.2020. 08:00

Odobrena ispitivanja na Institutu za higijenu i tehnologiju mesa

Institut za higijenu i tehnologiju mesa ispunjava uslove Zakonom o bezbednosti hrane za laboratorijska ispitivanja u oblasti bezbednosti hrane životinjskog porekla i hrane za životinje, prilikom proizvodnje, prerade i prometa, uključujući i uvoz.

Foto: Bigstock/Artem Merzlenko
  • 74
  • 3
  • 0

Institut za higijenu i tehnologiju mesa - Laboratorija za laboratorijska ispitivanja u oblasti bezbednosti hrane životinjskog porekla i hrane za životinje, prilikom proizvodnje, prerade i prometa, uključujući i uvoz ispunjava uslove predviđene Zakonom, utvrdila je komisija Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

U pitanju je Zakon o bezbednosti hrane za laboratorijska ispitivanja u oblasti bezbednosti hrane životinjskog porekla i hrane za životinje, prilikom proizvodnje, prerade i prometa, uključujući i uvoz.

Piletina u Srbiji za sada bez prisustva antibiotika

Rezultati konkursa objavljeni su u Službenom glasniku RS broj 120 od 2. oktobra 2020. godine.

Rezultati se primenjuju u industriji mesa i prehrambenoj tehnologiji

Inače, Institut je istraživačko-razvojni institut koji organizuje i sprovodi naučno-istraživački rad interdisciplinarnog karaktera u oblasti biotehnologije. Rezultati istraživanja primenjuju se u privredi, u saradnji sa proizvođačima iz industrije mesa i prehrambene industrije.

Pregled mesa na trihinelozu obaveza, posledice dugotrajne

Ciljevi Instituta su da obezbeđenjem visoke stručne kompetentnosti zaposlenih, korišćenjem svojih naučnoistraživačkih, razvojnih i laboratorijskih potencijala i stalnim prisustvom u privredi, stručnoj i naučnoj domaćoj i međunarodnoj javnosti, doprinosi razvoju privrede, asortimana i kvaliteta proizvoda i snabdevanju tržišta kontrolisanom hranom, učestvujući na taj način u ispunjenju javnog interesa za bezbednost hrane u Srbiji.


Tagovi

Ispitivanje mesa Zakon Institut za higijenu i tehnologiju mesa


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...